Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Lukoil are undă verde pentru a începe forajul la Marea Neagră

6
29 Oct 2019 15:54:03
Autor: Elena Deacu

Autoritatea Competentă de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore (ACROPO) a transmis companiei Lukoil Overseas acceptul pentru începerea operaţiunilor petroliere de foraj în perimetrul Trident din apele româneşti ale Mării Negre.

„În conformitate cu prevederile Legii nr. 165/2016 privind siguranţa operaţiunilor petroliere offshore, cu modificările şi completările ulterioare, în urma evaluării documentaţiei privind proiectul de sapare a sondei de explorare Trinity 1X, perimetrul EX-30 Trident, ACROPO a transmis către Lukoil Overseas Atash. B.V. acceptul său pentru începerea operaţiunilor de foraj. Este primul proiect pe care l-am evaluat pe zona offshore de deep waters, o adevărată provocare pentru specialiştii ACROPO. Aşteptăm cu interes următorul proiect. Succes Operatorului!”, arată o postare pe pagina de Facebook a instituţiei.

Petrimetrul Trident este explorat de Lukoil şi Romgaz, iar primele date au relevat resurse de gaze estimate la 30 de miliarde de metri cubi.

Instalaţia de foraj Scarabeo 9, deţinută de Grup Servicii Petroliere (GSP), a plecat vinerea trecută din dană pentru a începe forajul în perimetrul Trident pe 4-5 noiembrie.

„Instalaţia de foraj Scarabeo 9 va opera de acum înainte în perimetrul Trident, explorat de Lukoil şi Romgaz, în coparticipare, cu ajutorul colegilor de la Grup Servicii Petroliere şi Saipem, care asigură partea de operare şi celelalte servicii. Este un mare succes din punctul meu de vedere, care, sperăm din tot sufletul, precede alte şi alte realizări importante în ceea ce priveşte explorarea în Marea Neagră. Resursa estimată este undeva la peste 30 miliarde mc. Estimarea vine după toate calculele, aici vorbim de seismică, de interpretarea datelor, de forare, de toate celelalte”, a declarat, vineri, directorul general al Romgaz, Adrian Volintiru.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Gabriel din Bugeac
29.10.2019, 18:43:51

Bravo !

-3 (3 voturi)
IonIon Codreanu
29.10.2019, 18:52:19

Știm cum, avem cu cine, avem cu ce și nu o facem! Îi rugăm pe alții... Adevărat patriotism!

+1 (1 vot)
Vasile Naftuli
29.10.2019, 19:47:07

Consider ca irelevanta aceasta stire si ar fi bine ca asemenea stiri sa nu mai apara in media romaneasca. Trebuie sa consideram ca Romania nu a avut nici odata petrol si gaze si nici nu avem, ca suntem in totalitate nestiutori in domeniul petrolului si gazelor si ca cei mai destepti oameni in Romania sunt puliticienii; numai asa vom fi fericiti (cei saraci cu duhul).

Tomescu Tom
29.10.2019, 19:06:38

Adica .... URSS a primit dreptul , guvernantorii ..pardon...guvernantii de la PSD, si-au primit si ei ...dreptul .. Mari succesuri pentru toata lumea ... Toata lumea este happy .. Ar trebui sa fim cumva si noi ...romanii ?

0 (0 voturi)
foarte atent
29.10.2019, 19:54:05

mai slabiti-ne, ca dupa ce tot repetati la doua zile ca se scumpeste gazul, veniti cu stiri la care se bucura doar rusii !! sa ne anuntati cand, ca urmare a extractiilor din Marea Negra, s-a ieftinit gazul pentru romani cu macar 1 ban !!

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările