Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Marcu, ASF: Vom avea o strategie naţională a pieţei de capital. Suntem în plin proces de definire

5
9 May 2021 11:25:45
Autor: Afrodita Cicovschi
Nicu Marcu preşedinte ASF Foto ASF
Nicu Marcu preşedinte ASF Foto ASF

România se află în plin proces de definire a unei strategii naţionale a pieţei de capital pentru piaţa locală, afirmă preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Nicu Marcu.

Cu ocazia sărbătoririi ”Zilei Europei”, Autoritatea de Supraveghere Financiară salută efortul depus la nivel european pentru dezvoltarea pieţelor financiare nebancare.
 
”În urmă cu 71 de ani, o idee a transformat Europa. De atunci, în fiecare an, 'Ziua Europei' este un prilej de a ne reaminti care este forţa proiectelor construite pe o viziune comună. La nivel european, un astfel de demers este Uniunea Pieţelor de Capital, care îşi propune îmbunătăţirea accesului la finanţare a companiilor şi, pe această cale, impulsionarea dezvoltăriii economice prin integrarea pieţelor de capital europene”, a declarat preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu.
 
Autoritatea de Supraveghere Financiară, în colaborare cu Ministerul Finanţelor, derulează proiectul privind “Strategia naţională pentru piaţa de capital”, finanţat din fonduri europene, având drept consultant Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).
 
”În ceea ce ne priveşte, suntem în plin proces de definire a unei strategii naţionale a pieţei de capital pentru piaţa locală, ca parte integrantă a acestui context european. Traversăm o perioadă plină de încercări, iar interconectarea pieţelor de capital este cu siguranţă una dintre soluţiile pentru stabilizarea şi redresarea economiilor”, a mai subliniat preşedintele ASF.
 
OCDE a publicat, recent, Raportul ”OECD Capital Market Review of Romania”, un prim pas în analizarea pieţei de capital româneşti şi în formularea unor recomandări pentru realizarea strategiei pieţei de capital din România.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Amdo Odma
9.05.2021, 11:33:21

Dupa 31 de ani, s-au trezit si ai nostri.

-15 (17 voturi)
FLORIN FLORESCU
9.05.2021, 11:39:48

Băiatul a prins osul cel mare , această funcție este apogeul carierei sale profesionale și materiale . În rest , un aproape NIMENI .

-9 (11 voturi)
FLORIN FLORESCU
9.05.2021, 11:37:37

După evoluția profesională a matale , prin mai multe CA - uri , suntem ferm convinși că ai dreptate .

-4 (6 voturi)
FLORIN FLORESCU
9.05.2021, 11:43:46

După experiența de la Romsilva , după experiența de la Loteria Națională , de unde a încasat bani , a căpătat brusc competență la ASF . Oricum , competența este mai mică decât salariul .

-9 (11 voturi)
Tomescu Tom
9.05.2021, 16:20:19

Doar așa ...ca idee ...ca să știți cine face strategia ... . https://soviani.com/2021/02/21/ii-cine-este-nicu-marcu-de-la-asf-azi-viata-si-maine-opera-celui-care-vrea-sa-ia-pana-la-un-miliard-de-lei-pe-an-de-la-populatie-si-companii-si-sa-scumpeasca-rca-cu-pana-la-20/

-7 (7 voturi)
Modifică Setările