Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Marea Britanie ar putea reduce salariile migranţilor est-europeni

21
17 Jul 2019 15:11:38
Autor: Elena Deacu
FOTO Sky News
FOTO Sky News

O coaliţie de angajatori din Marea Britanie susţine că ţara trebuie să fie mai prietenoasă cu lucrătorii de peste hotare, post-Brexit, şi solicită politicienilor noi reguli pentru angajarea muncitorilor emigranţi, printre care reducerea pragului salarial şi extinderea duratei vizelor, scrie Sky News.

În prezent, pentru angajarea lucrătorilor migranţi, angajatorii au un prag minim salarial de 30.000 de lire sterline pe an. 

Coaliţia de angajatori solicită reducerea acestui prag la 20.000 de lire sterline, spunând că doar aşa vor evita lipsa de competenţe în întreaga economie după Brexit.

De asemenea, grupul solicită extinderea perioadei pe care se acordă viză temporară de lucru pentru lucrătorii migranţi de la un an la doi ani.

Coaliţia doreşte şi schimbări care să faciliteze pentru firme importul de „talente”, astfel că solicită extinderea vizelor post-studiu pentru studenţii internaţionali la doi ani, pentru ca ei să poată lucra mai mult în Marea Britanie după absolvire.

Coaliţia este formată, printre alţii, din Consorţiul Britanic pentru Retail, grupul nonprofit de advocacy London First, format din lideri de afaceri, şi Universities UK. Aceştia i-au trimis o scrisoare cu lista de solicitări lui Boris Johnson şi lui Jeremy Hunt, în contextul în care Marea Britanie lucrează la noi reguli pentru muncitorii migranţi.

Guvernul britanic a elaborat recent o viziune privind un nou sistem de imigraţie, care se va aplica post-Brexit.

Comitetul consultativ pentru migraţie a recomandat să nu fie făcute modificări în sensul reducerii pragului salarial pentru migranţi, deoarece asta ar afecta foarte grav afaceri din domeniul agricol. Cu toate acestea, secretarul de interne Sajid Javid a dispus revizuirea acestei recomandări.

În timpul cursei pentru şefia conservatorilor, Jeremy Hunt a spus că vrea să revizuiască venitul minim de 30.000 de lire sterline pentru migranţi şi să îl reducă, în timp ce Boris Johnson a propus un sistem de imigraţie de tip australian bazat pe puncte.

Au existat o serie de avertismente care afirmau că anumite întreprinderi, cum ar fi fermele de fructe dulci, aflate la capătul inferior al scării de salarizare, dar şi firmele din domeniul tehnologiei de vârf, nu pot avea acces la personalul de care au nevoie dacă noile reguli sunt prea restrictive.

 „Ţara noastră are nevoie de un sistem echitabil de imigraţie, care să îl menţină deschis la toate nivelurile de talente de care economia şi serviciile noastre locale au nevoie. Este esenţial ca acest sistem să recunoască avantajele talentului internaţional, asigurând în acelaşi timp controlul adecvat pentru gestionarea mai eficientă a imigraţiei, necesară pentru asigurarea încrederii publicului. Fără capacitatea de a avea acces la talentul internaţional, multe dintre sectoarele noastre de clasă mondială sunt expuse unui risc semnificativ. Întrucât Marea Britanie se pregăteşte să părăsească UE în viitorul apropiat, este imperativ ca guvernul să pună în aplicare măsuri care să evite ca angajatorii să se confrunte cu probleme în recrutare şi care să lucreze pentru construirea unei economii de succes deschise şi atractive”, se arată în scrisoare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

21 Comentarii

Adrian Foangǎ
17.07.2019, 15:25:37

O s-o luati in barba, englezilor. Sa vedem cum mai gasiti muncitori daca vreti sa scadeti salariile...

+3 (3 voturi)
Lucifer
17.07.2019, 15:29:59

Mi se pare normal. Păi atunci care ar mai fi afacerea dacă le dai bani la nivelul englezilor? Iar "căpşunari" pot să găsească oricând prin India, Pakistan, etc mult mai ieftini decât cei europeni.

+2 (2 voturi)
Sorin Barbu
17.07.2019, 16:00:46

Nici daca pleaca est europenii toti si raman ciuhabii lor din fostele colonii adica india , pakistan jamaica , sri lanka etc si le maresc salariile in agricultura , constructii sau turism tot nu vor muncii termitele alea islamise imputite . Cel mai bine este ca majoritatea europenilor aici ma refer la cei din est inclusiv Romani sa se razbune si anume sa plece definitiv din UK si betivii de englezi sa ramana cu putorile lor autohtone alcooliste si musulmanii lor ciuhabi acolo . Oricum se vor duce in cap englezii cu Anglia lor acolo . Sa ramana cu isamisti lor din fostele colonii plus ai lor englezi betivi , rasisti , mizerabili ,puturosi , si idioti cat cuprinde .

+4 (4 voturi)
Sorin Barbu
17.07.2019, 16:02:52

Sa dea Dumnezeu ca UK sa se duca la vale economic vorbind. Si daca isi pun putorile lor autohtone de englezi sa lucreze tot nu muncesc ca sunt puturosi si mizerabili . Iar daca isi pun musulmanii si indienii la fel aia nu lucreaza iar daca o fac o fac putin de tot adica ore mai putine si bani mai multi asta vor toti acolo

+3 (3 voturi)
Sorin Barbu
17.07.2019, 16:34:48

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (21)