Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Marile lanţuri de magazine cer autorităţilor să permită accesul nevaccinaţilor în magazinele neesenţiale

21
28 Oct 2021 12:03:40
Autor: Afrodita Cicovschi

Marile lanţuri de magazine cer autorităţilor să permită accesul pentru nevaccinaţi şi în magazinele neesenţiale, respectiv cele care vând instalaţii şi echipamente de încălzire, de electricitate, sanitare şi igienă.

Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România - AMRCR - solicită autorităţilor responsabile şi competente, eliminarea restricţiilor impuse de ultimele reglementari, în legatură cu accesul populaţiei în magazine - care comercializează instalaţii şi echipamente de încălzire, de electricitate, sanitare şi igienă – în contextul apropierii sezonului de iarnă precum şi al disfuncţionalităţilor infrastructurii de bază pentru populaţia din diverse localităţi, aşa după cum au fost relatate în spaţiul public. 
 
De asemenea, poziţia AMRCR este că magazinele care comercializează produse alimentare au fost şi rămân esenţiale pentru populaţie şi, de aceea, accesul la aceste magazine nu poate fi limitat pe baza unor criterii aleatorii sau conjuncturale care, în fapt, le transformă în magazine neesenţiale.   
 
În acest sens, contăm pe sprijinul autorităţilor în găsirea pe teren a soluţiilor celor mai adecvate care să asigure accesul deplin al populaţiei la hrană şi produse alimentare în condiţii de siguranţă sanitară. Membri ai asociaţiei noastre au propus, acolo unde se impune sau este necesar, măsuri şi demersuri pentru a securiza culoare de acces care să asigure fluxuri de persoane complet autonome în raport cu alte spaţii adiacente.  
 
Subliniem din nou că, încă de la începutul pandemiei, magazinele reţelelor comerciale au fost în prima linie a celor care s-au confruntat cu situaţia epidemiologică şi s-au preocupat permanent, cu toate resursele disponibile, atât de siguranţa clienţilor, cât şi de cea a propriilor angajaţi. 
 
 „Ne-am conformat tuturor cerinţelor impuse de autorităţi în efortul de prevenire si combatere a răspândirii coronavirusului care rămâne principala noastră prioritate. Sperăm că procesul de comunicare şi consultare cu autorităţile să fie reluat pentru a preveni apariţia unor efecte secundare în relaţia cu consumatorii dar şi probleme colaterale suplimentare în contextul economic complex pe care îl traversăm” , a declarat George Bădescu, director executiv AMRCR. 
 
Asociaţia Marilor Reţele Comerciale include 22 de retaileri alimentari şi nealimentari: Altex, Artima, Auchan, Brico Depot, Carrefour, Columbus, Cora, DM Drogerie Markt, Decathlon, Dedeman, Flanco, Hornbach, Ikea, Jumbo, Kaufland, Lidl, Mega Image, Metro Cash & Carry, Mobexpert, Penny, Profi, Selgros.  
 
AMRCR este membră a Confederaţiei Patronale „Concordia” şi a organizaţiei „EuroCommerce”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

21 Comentarii

Ef Ef
28.10.2021, 12:56:21

Marile lanturi de magazine si Sososca, sunt campionii luptei pentru asigurarea libertatii de miscare. Si o fac in mod dezinteresat, desigur.

+6 (14 voturi)
Comati Dac
28.10.2021, 13:08:11

Da ce te faci când aceste lanțuri de magazine (nu Șoșoacă) aduc bugetului țării bani mai mulți decât da împrumut fmi și banca mondială la un loc? Ce te faci că aceste lanțuri de magazine asigură vreo jumătate din locurile de muncă în sectorul privat?(adică cei ce aduc bani la buget, ca să ducă viață de nababi cei ce ii interzic pe primii să cumpere, să muncească...să trăiască...) Adică pandemie-pandemie da brânză e pe bani și dacă nu mai are cine să ți-o vândă nu mai sunt nici bani, nici oi și nici ciobeni...o mască și distanțarea socială erau de ajuns, nu trebuie să interzici accesul la 70% dintre clienți.

-5 (15 voturi)
Comati Dac
28.10.2021, 13:00:07

Nu prea văd articole cu ce harababură se crează la ușile acestor magazine, cu oameni care țipă de afară, angajați care fug cu marfa după ei prin parcare, clienți care mai au un pic și sar la bătaie, magazinele goale, bate vântul. Un întreg teatru. Asta trăiește, măi flăcăi, românul de rând. Nu bălăcăreala din parlament, nu excursiile lui Iohannis, nu aberațiile lui CTP. De real interes e un articol cu ce se petrece la ușa unui magazin de bricolaj. Genul asta de comerț: "la geam" mi-a adus aminte de perioada weedshopurilor, magazinele alea cu droguri "legale... E jale in țară!

-8 (14 voturi)
Sorin80
28.10.2021, 13:09:01

Dau faliment dacă aplică în continuare măsurile idioate ale politicienilor. Am fost într-un mare magazin de bricolaj și erau doar cinci clienți înăuntru, restul angajați. De afară părea închis.

-6 (16 voturi)
Un cititor
28.10.2021, 14:22:00

Hai ca vor modifica si ac lege....pana.......... vor modifica modificarea. La noi nu se poate sa fim seriosi, pt un rezultat.

Vezi toate comentariile (21)

Modifică Setările