Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Marius Budăi: Încercăm să apărăm puterea de cumpărare a românilor şi aşa încă foarte mică în România

8
17 May 2022 09:21:24
Autor: Afrodita Cicovschi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, evită să discute despre un procent cu care pensiile ar putea fi majorate anul acesta, el arătând că nu doreşte să aibă discuţii care "ar putea da speranţe" ce nu pot fi îndeplinite, dar dă asigurări că se caută soluţii pentru a apăra puterea de cumpărare a românilor.

"Ceea ce ştim cert că facem este acest al doilea pachet social, combinat cu un pachet economic, pentru că avem măsuri şi pentru mediul privat să-i sprijinim, în primul rând să-şi apere locurile de muncă, pentru că până la urmă cea mai bună protecţie socială este existenţa unui loc de muncă", declară Marius Budăi.
 
Întrebat luni seară, la Antena 3, dacă poate confirma intenţia autorităţilor de a majora cu zece procente pensiile, anul acesta, ministrul Muncii a răspuns: "Până nu este o decizie politică luată în coaliţie, nu pot nici să confirm, nici să infirm”. 
 
"Ceea ce trebuie să ştiţi este că lucrăm zilnic să găsim soluţii pentru a apăra puterea de cumpărare, că nu suntem acum în situaţia în care să putem spune că suntem pe o creştere economică şi trebuie să compensăm şi creşterea economică trebuie să se găsească în buzunarul cetăţeanului. Nu. Noi acum trebuie să luptăm să apărăm puterea de cumpărare şi aşa încă foarte mică în România.
 
Nu vreau să intru într-o discuţie care ar putea da speranţe pe care să nu le putem îndeplini ulterior. Ceea ce ştim cert că facem este acest al doilea pachet social, combinat cu un pachet economic, pentru că avem măsuri şi pentru mediul privat să-i sprijinim, în primul rând să-şi apere locurile de muncă, pentru că până la urmă cea mai bună protecţie socială este existenţa unui loc de muncă şi de aici, de la principiul ăsta am plecat”, a afirmat ministrul Muncii. 
 
Marius Budăi a anunţat că s-au făcut paşi în implementarea pachetelor de sprijn pengtru categoriile defavorizate din punct de vedere financiar. 
 
"Vreau să vă spun că deja cardurile pentru elevii care provin din familii defavorizate au ajuns în şcoli şi vor ajunge imediat la elevi. Pachetele de alimente pentru 1,2 milioane de cetăţeni români care se distribuie în perioada martie-aprilie-mai suntem deja în derularea acestui program şi Ordonanţa de Urgenţă care a ieşit săptămâna trecută cu aceste vouchere de 50 de euro. Nu am întârziat deloc (cu alocarea voucherelor – n.r.) pentru că am spus foarte clar că pachetul se implementează începând cu 1 iunie. (...) S-au contactat deja furnizorii de carduri, suntem în dinamică”, a susţinut el.
 
Budăi a subliniat că Ministerul Muncii a plătit 1,2 miliarde de lei compensări la energie pentru consumatorii casnici.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

JoeDoe
17.05.2022, 09:18:27

Ce-o mai face Andrusca? :)

The old warrior
17.05.2022, 09:39:09

Aparati pe mortii vostri bai ciumete rosu. Anul asta mai pleaca un milion de romani din tara dupa cum a inceput. Si nu de saracie pleaca ci de scarba voastra. Ukrainenii se intorc in tara devastata de razboi si romanii pleaca in timp de pace , ca s-au saturat sa mai vada fetze de Budai , Ciolaci si alte dihanii care sug sangele privatilor ca sa ingrase capusele bugetare . Sute de mii de firme vor trage obloanele anul asta sa va saturati . Daca vreti sa faceti un bine acestei tari, plecati si ascundeti-va ciumelor si tara o sa isi revina daca nu va mai vede fetele de hoti .

+3 (3 voturi)
muresan anna
17.05.2022, 10:00:40

Voi ati aparat puterea de cumparare a unora - bugetarii si specialii! Sa va fie rusine ca veniti cu discursuri fals empatice si "pline de grija" pentru puterea de cumparare a romanilor! Nu v-ar rabda pamantul!

+2 (2 voturi)
A.G.
17.05.2022, 10:04:11

Aparati-o, nu care cumva sa creasca, ca este periculos!!!

+2 (2 voturi)
Paun Al
17.05.2022, 10:17:42

Daca vreti sa protejati cu adevarat puterea de cumparare, apucati-va si produceti mai mult gaz, energie, produse si servicii cerute de piata.. in asa fel incat cererea sa fie acoperita de oferta. Acesta este singurul mijloc real de protejare a puterii de cumparare.. Restul sunt vorbe, sau comunism, daca vreti sa reglementati/compensati cresterea preturilor.

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările