Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Medicii români, vânaţi de clinicile din străinătate cu salarii de până la 10.000 euro pe lună. Care sunt ţările care caută activ personal medical la noi în ţară

23
23 Jul 2021 15:00:45
Autor: Melania Agiu
Foto: pexels.com
Foto: pexels.com

Criza din domeniul sanitar a accentuat căutările de personal medical la nivel global, arată o analiză a platformei de recrutare BestJobs, unde au apărut  mii anunţuri de la clinici din străinătate cu oferte salariale care ajung până la 10.000 euro pe lună.

„În prezent, pe platforma BestJobs sunt în total peste 3.000 de anunţuri pentru joburi în domeniu, cu oferte salariale care depăşesc 2.000 euro. Dintre acestea, 5% sunt oportunităţi pentru medicii români de a lucra în alte ţări, cu pachete de beneficii care ajung şi la 10.000 de euro.
 
Cele mai căutate specializări medicale pentru care angajatorii oferă între 6.000 şi 10.000 de euro sunt medicina de familie, ginecologie, dermatologie, gastroenterologie, oncologie, stomatologie şi chirurgie”, transmit reprezentanţii best jobs, potrivit Agerpres.
 
Printre ţările care îşi caută activ personal medical la noi în ţară sunt Franţa, Suedia, Olanda şi Belgia, cu cele mai multe anunţuri pe platforma de recrutare BestJobs. Clinicile străine încearcă să atragă candidaţi specializaţi români prin oferte care, pe lângă salariul mare, includ o bază de pacienţi garantată, sprijin în relocare şi mediu de lucru cu specializări diverse.
 
„Observăm cum anunţurile postate de clinicile europene oferă medicilor români salarii cu mult peste ce pot obţine în România, pornind chiar şi de la primele niveluri de pregătire. Dacă în România, un medic rezident poate accesa o poziţie cu un salariu net de 7.000 de lei, în străinătate, salariul pentru acelaşi rezident poate începe de la 2.000 de euro. 
 
Tocmai de aceea, mulţi medici optează pentru un job în străinătate încă de la terminarea facultăţii. În plus, spitalele şi clinicile din afară ştiu că medicii români sunt foarte bine pregătiţi, lucru care îi determină să caute personal la noi în ţară, în număr aşa mare”, spune Ana Vişian, Marketing Manager BestJobs România.
 
Şi în România există, totuşi, domenii în care românii pot ajunge la salarii de 6.000 de euro. Printre acestea, se numără IT/Telecom sau Management şi Inginerie, arată datele din platformă.
 
În ceea ce priveşte nivelul salariilor medii în România, IT/Telecom rămâne domeniul care oferă cele mai mari salarii, chiar şi în condiţiile în care creşterea faţă de ultima jumătate a anului 2020 a fost de numai 13,8%, conform datelor BestJobs. Rămâne, totodată, şi un domeniu foarte stabil, pentru care cererea de candidaţi este în continuă creştere.
 
Citeşte şi: Interesul pentru asigurările de sănătate a crescut în pandemie. 2 din 3 români ar plăti mai mult pentru servicii medicale mai bune

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

23 Comentarii

australis
23.07.2021, 15:16:58

Ce sa spun, se cauta spagarii rumani si experti in medicina pe hartie, wow ne fura altii valorile..duca-se.

+5 (5 voturi)
Maleficio Decenu
23.07.2021, 15:34:58

Noi îi educăm pe banii noștri iar ceilalți profită de ei,curat murdar statule Român nu e de mirare în ce hal ai ajuns.

-7 (11 voturi)
muresan anna
23.07.2021, 15:27:08

Pentru salariile oferite, medicii trebuie sa lucreze mai mult de 4 ore, cat este programul la stat in Romania. Sa nu uitam ca si costurile vietii sunt mult mai mari afara. Iar lipsa performantei nu se plateste!

+5 (5 voturi)
kitty kat
23.07.2021, 16:24:07

muresan anna, stiu doctori specialisti ce au 2 ore la un spital apoi conduc 100 km ca så aibe alte 2-3 ore la alt spital etc...in total 8 ore zilnic. Cam asa decurge programul doctorilor ce muncesc in alte tåri. Asistentele medicale la fel.

+7 (7 voturi)
geek-a-contra
23.07.2021, 16:07:35

"Medicii români, vânaţi de clinicile din străinătate cu salarii de până la 10.000 euro pe lună" Citeste mai mult: adev.ro/qwp3yh subiect de reflectie ptr medicii tentati: 1. cit le ramine din salariul strainez de 10k dupa impozitare 2. cit le ramine din salariul romanesc dupa impozitare si spagi 3. cit si cum trebuie sa lucreze ptr cei 10 - taxe acolo vs Ro.... :)))) p.s. cunosc medici care dupa un numar de ani ptrecuti in strainatate s-au intors in Ro si care mi-au spus ca la clinici si spitale private romanesti cistiga, net, cam la fel ca "acolo". chiar si fara spaga....

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (23)

Modifică Setările