Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Metrorex se războieşte iar cu sindicatul. Cotizaţiile membrilor nu mai sunt reţinute automat. Reacţia lui Ion Rădoi

31
9 May 2021 15:27:56
Autor: Afrodita Cicovschi
Foto Inquam Photos / Octav Ganea
Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Metrorex se războieşte iar cu sindicatul, de data aceasta directorul general al companiei Ştefan Paraschiv semnând o dispoziţie prin care se interzice reţinerea la sursă a contribuţiilor salariaţilor pentru sindicat. Reacţia liderului Ion Rădoi nu s-a lăsat mult timp aşteptată.

“Începând cu lichidarea lunii aprilie 2021, Directorul Economic va dispune compartimentelor financiar-contabile  să înceteze efectuarea operaţiunii prin care se retin cotizatiile sindicale lunare ale salariatilor Metrorex S.A., membri de sindicat, şi virarea acestora în contul sindicatului USLM”, se arată în Dispoziţia nr. 4 din 7 mai 2021, semnată de directorul general, Ştefan Paraschiv.
 
Cu limbaju-i caracteristic, liderul Ion Rădoi a comentat dispoziţia internă, adresându-se ministrului Transporturilor cu apelativul „băi Drulă”.

„Este pentru prima oară în 30 de ani când un director a transformat întreaga mişcare sindicală într-o adunătură de hoţi, iar el este cel care încalcă legea şi umbla cu ranga prin metrou.
 
Domnule Cîţu, băi Drulă - Codul Muncii interzice orice imixtiune în activitatea sindicatelor şi conform Constituţiei, sindicatele sunt organizaţii de drept privat ale salariaţilor care apără interesele acestora în mod independent.
 
ÎN prezent, cotizaţia reţinută pe statul de plată este de 1% din salariul brut, deductibilă din IMPOZIT, iar ANAF nu mai poate recunoaşte deductibilitatea fiscala.
 
SA NU- L PRINDEM PE RANGA ca vrea să elimine posibilitatea ca această cotizaţie să fie reţinută şi virată de angajator, aşa cum se întâmplă în toată Europa.
 
Ţinta lui Ranga şi a lui Drulă este clară: este un şantaj pe faţă pe care îl face Drula - are o problemă cu sindicatul din metrou.
 
Drulă trăieşte cu impresia că, dacă a ajuns MINISTRU şi schimbă C.A.-URILE şi pune oamenii lui, la fel ar vrea şi la sindicate, să pună oamenii lui, ca să nu-l mai tulbure nimeni când vrea să fure”, scrie Rădoi, publicând şi dispoziţia şefului Metrorex.
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

31 Comentarii

geminy alecs
9.05.2021, 15:48:24

usr plus rumegus

-31 (33 voturi)
Goss Mike
9.05.2021, 15:52:41

NU vad de ce toata Romania trebuie sa-i plateasca pe imbuibatii aia de la Metrorex. N-au decat sa-i plateasca bucurestenii daca le place de ei..prin marirea taxelor locale !

+23 (29 voturi)
Tomescu Tom
9.05.2021, 15:53:06

Vrei să cotizezi la sindicat ? Du-te și depune banii pentru cotizație, personal ... în contul sindicatului ... Fă asta cu mânuța ta .. în nume propriu !

-15 (71 voturi)
Maximilian Musat
9.05.2021, 15:53:49

Pe mine nu ma intreseaza un partid sau altul,stiu insa ca Sindicatul de la metrou a fost un paravan pentru jaf! radoi ar trebui sa-si ia amanta si sa dispara ,totodata sa se instaureze domnia legii nu a unui nabab ce flirteaza cu un grup sau altul in functie de cine este la putere ! Jos mafia de la metrou ! Jos mafia din Guvern !!!

+35 (35 voturi)
Lennon Yuri
9.05.2021, 16:05:17

Da se vede de la o posta, cetateanul Radoi minte si dezinformeaza ca un adevarat mafiot comunist: în cea mai mare tar occidentala din Europa, Germania, contributia la sindicat se plateste separat. Vrei sa fii sindicalist, plateste !!!

+22 (24 voturi)

Vezi toate comentariile (31)

Modifică Setările