Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Mezei, dezvăluiri despre ordinele primite de la Răzvan Cuc înaintea moţiunii: Mi-a cerut să identific senatorii şi deputaţii aflaţi la bord

27
18 Oct 2019 16:36:39
Autor: Afrodita Cicovschi

Fostul şef al Tarom, Mădălina Mezei, a ţinut vineri o conferinţă de presă în cadrul căreia a povestit, cu lux de amănunte, ce ordine i-a dat ministrul Transporturilor Răzvan Cuc în privinţa reţinerii avioanelor care urmau să transporte parlamentari în ziua moţiunii declanşate împotriva premierului Viorica Dăncilă.

Răzvan Cuc: Am întrebat-o pe Mezei ce parlamentari zboară în ziua moţiunii, dar nu i-am cerut să anuleze curse. Mi-a spus că a fost anunţată de cineva de la SRI
 
„Dl ministru m-a chemat la dumnealui în birou cu 2 zile înainte de moţiune să-mi spună că trebuie să anulăm nişte curse interne ca să oprim accesul parlamentarilor. I-am spus că nu e posibil pentru că nu suntem o companie de sclavi, ci de oameni liberi. Iniţial era vorba de 5 zboruri: Timişoara (două), Baia Mare, Oradea, Satu Mare. 
Mi-a cerut să identific senatorii şi deputaţii aflaţi la bord, i-am arătat, apoi a spus că mă contactează.
Am fost puternic afectată emoţional în acea seară şi m-am gândit ce pot să fac”, a declarat Mezei, vădit emoţionată.
 
Apoi, şeful demis al Tarom a povestit că a fost chemată a doua zi de Răzvan Cuc, care i-a cerut să amâne o cursă. „Când i-am spus că nu stă în puterea mea, dl ministru mi-a cerut să opresc cursa din punct de vedere tehnic (sugerând o eventuală defecţiune - n. red.). Cum aş putea să-i spun directorului tehnic să saboteze compania? I-am spus că nu pot face asta, apoi am plecat.
 
Am contactat serviciul de planificare a zborurilor aeronavelor, m-am asigurat că nu sunt întârzieri pe cursele de Baia Mare şi Satu Mare. Am sunat directorul tehnic şi comandantul cursei, pe care am încercat să-l previn că dacă acţionează în sensul ăsta va răspunde”, a declarat Mezei.
 
Întrebată de ce a fost chemată la DNA, Mădălina Mezei a afirmat că procurorii anticorupţie au invitat-o în calitate de martor în baza unui dosar deschis de ei privind Ministerul Transporturilor pe abuz în serviciu.
 
Dăncilă şi-a trimis Corpul de Control să verifice Tarom
 
Scandalul de la Tarom, iscat în urma unor informaţii potrivit cărora Mădălina Mezei ar fi fost demisă pentru că ar fi refuzat să ţină avioanele la sol în ziua moţiunii, a ajuns la urechile Vioricăi Dăncilă. Încă premier până la formarea nouui Guvern, Viorica Dăncilă a cerut Corpului de Control să efectueze verificări la Tarom şi Ministerul Transporturilor.
 
„Premierul demis Viorica Dăncilă a dispus Corpului de Control al Prim-Ministrului începerea unei acţiuni de control la Ministerul Transporturilor şi la Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM S.A., în scopul clarificării aspectelor manageriale semnalate de mass-media”, a informat Executivul.
 
Acţiunea de control vizează activitatea din perioada 1 ianuarie 2019-prezent şi are următoarele obiective:
 
1. Verificarea respectării prevederilor legale privind regulile de guvernanţă corporativă la nivelul TAROM SA.
 
2. Verificarea respectării prevederilor legale privind operarea aeronavelor din flota TAROM SA.
 
3.Verificarea modului de îndeplinire, de către Ministerul Transporturilor, a drepturilor şi obligaţiilor ce decurg din calitatea de acţionar la TAROM SA.
 
„Am dispus de urgenţă efectuarea acestui control care să clarifice aspectele grave semnalate în mass-media. Este imperativ să fie stabilit adevărul şi să ne asigurăm că au fost respectate prevederile legale. În cazul în care instituţiile abilitate vor constata încălcarea legii, cei vinovaţi trebuie sancţionaţi”, consideră premierul Viorica Dăncilă.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

27 Comentarii

ando22
18.10.2019, 16:41:02

Incredibil. Asta este sabotaj al economiei nationale. Cuc mai e inca ministru?

+6 (8 voturi)
Ionel Marcu
18.10.2019, 17:12:29

Comportament tipic de mafiot de stat pesedist pentru acest mizerabil Cuc. Trebuie arestat imediat, cu șefa lui cu tot. Incredibil ce mizerabili a promovat PSD, incredibil ce poate face partidul antinațional psd, indiferent că suferă cetățenii sau România, sunt în stare de orice ca să le fie lor bine.

+5 (7 voturi)
Andrei Adrian
18.10.2019, 17:28:52

Desi faptele mi se par perfect plauzibile (ba chiar probabile) va fi foarte greu sa se demonstreze ceva.

+4 (4 voturi)
Basarab Peruca
18.10.2019, 16:52:54

Trebuia demis grasul ala tuciuriu de cuc in secunda doi.

+3 (3 voturi)
Tomescu Tom
18.10.2019, 17:31:30

Daca se dovedesc acuzatiile a fi adevarate , d-nul Cuc ... a *elit-o ... :))))

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (27)