Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Ministerul Agriculturii: Legumele şi fructele din producţia autohtonă nu prezintă risc pentru consumatori

1
23 Jul 2019 18:14:31
Autor: Elena Deacu

Autoritatea Naţională Fitosanitară a prelevat probe din producţia autohtonă de legume şi fructe din pieţele agroalimentare şi a constatat, în urma unor analize de laborator, că acestea îndeplinesc standardele de calitate şi nu prezintă risc pentru consumatori.

În această perioadă, în pieţele agroalimentare din întreaga ţară se regăsesc din abundenţă legume şi fructe de sezon din producţia autohtonă. Consumatorii pot alege dintr-o gamă variată de fructe şi legume proaspete: pepeni, piersici, mure de cultură, nectarine, caise dar şi tomate, ardei, vinete, cartofi, varză, conopidă, fasole păstăi, verdeţuri etc.

În cadrul Planului Naţional de Monitorizare a reziduurilor de pesticide din legume, fructe şi cereale, Autoritatea Naţională Fitosanitară  a prelevat până în prezent la nivel naţional 1.790 de probe, din care au fost analizate 1.696 de probe, în vederea depistării depăşirilor de reziduuri de pesticide.

Acţiunile MADR şi ale DAJ realizate până la jumătatea lunii iulie în Municipiul Bucureşti precum şi în toate judeţele din ţară, au constat în verificarea tuturor pieţelor agroalimentare,  precum şi a majorităţii hypermarket-urilor şi  a depozitelor  en-gros de legume şi fructe şi s-au concretizat în aplicarea de amenzi contravenţionale în valoare totală  de 91.340 lei, pentru abaterile constatate şi a unui număr de 302 avertismente cu planuri de remediere, conform Legii nr.270/2017.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

g i
23.07.2019, 18:32:00

Nici dezinfectantele produse de HEXIFARMA nu erau ne conforme si numai Dumnezeu stie cate alei de cimitir s-au creat din cauza lor Imbecilul de nea Cormoran este incapabil sa stie pe ce lume este sau sa contabilizeze tonele de GLYCOFAG pe car le toarnă ai noștri in pamant sau etrenul folosit la " coacerea " rosilor in 8 ore