Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Ministerul Comunicaţiilor: Capitalizarea Poştei Române se face cu respectarea reglementărilor în domeniul concurenţei

0
14 Dec 2017 19:53:21
Autor: News.ro
Poşta Română foto Adevărul
Poşta Română foto Adevărul

Capitalizarea Poştei Române se face cu respectarea reglementărilor în domeniul concurenţei, a anunţat joi Ministerul Comunicaţiilor, într-un comunicat.

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Lucian Şova, s-a întâlnit joi cu preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, şi cu reprezentanţii Fondului Proprietatea (FP), acţionarul minoritar al Companiei Naţionale “Poşta Română” (CNPR), conduşi de Johan Meyer, co-manager de portofoliu în România al FP.

”Aşadar, nu există nicio exigenţă din partea Consiliului privind notificarea Comisiei Europene cu privire la capitalizarea operatorului de servicii poştale, după îndeplinirea condiţionalităţii testului investitorului privat prudent realizat de minister şi care a fost evaluat pozitiv de către consultantul Deloitte”, arată comunicatul ministerului.

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a subliniat că nu există nicio condiţionalitate legală din punctul de vedere al Consiliului pentru finalizarea capitalizării CNPR.

”În aceste condiţii, procesul de capitalizare al CNPR poate continua”, a precizat ministrul Lucian Şova.

Statul român vrea să investească 170 milioane de lei în capitalizarea Poştei.

De altfel, ministerul a anunţat săptămâna aceasta că Johan Meyer, co-manager de portofoliu în România Fondului Proprietatea, a propus ca alternativă la capitalizare, insolvenţa companiei. Propunerea FP a fost respinsă de ministrul Comunicaţiilor, Lucian Şova, care a anunţat în repetate rânduri că procesul de capitalizare va continua.

Poşta Română este deţinută de statul român, prin MCSI în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea în proporţie de 25%.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările