Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Ministerul Dezvoltării: A fost repartizată prima tranşă din subvenţia de compensare a costurilor legate de achiziţia gazelor naturale

0
17 Jan 2022 16:49:01
Autor: Melania Agiu
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Ministrul Cseke Attila a aprobat repartizarea către bugetele locale ale unor unităţi administrativ-teritoriale a primei tranşe, în valoare de 41.997.515,16 lei, din subvenţia de compensare a costurilor legate de achiziţia gazelor naturale necesare producerii energiei termice în sistem centralizat pentru sezonul rece 2021-2022, au transmis, luni, reprezentanţii Ministerului Dezvoltării.

Potrivit sursei citate, suma repartizată este aferentă consumului de gaze naturale din lunile noiembrie şi decembrie 2021, conform cererilor depuse de unităţile administrativ-teritoriale până la această dată, urmând ca, la cererea administraţiilor locale, să fie alocate alte fonduri în următoarele tranşe.
 
„Sprijinim, prin această măsură, cetăţenii şi autorităţile locale în plata facturilor pentru încălzire. Încurajez autorităţile locale eligibile, care au sisteme de alimentare centralizată cu energie termică, produsă pe bază de gaze naturale, să depună cerere”, a precizat ministrul Cseke Attila, care a subliniat că, la nivel naţional, 31 de localităţi sunt eligibile pentru subvenţie.
 
Astfel, pentru luna noiembrie, Arad, Bacău, Oradea, Braşov, Constanţa, Giurgiu, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Iaşi, Ploieşti, Sibiu, Timişoara, Tulcea, Bârlad şi Focşani vor primi suma totală de 26.434.682,70 lei, iar pentru luna decembrie, va fi alocată suma totală de 15.562.832,46 lei pentru municipiile Oradea, Giurgiu, Timişoara şi Focşani.
 
Legea bugetului de stat pe 2022 prevede 400 milioane de lei pentru această linie de finanţare, a amintit ministrul Dezvoltării.
 
Sumele alocate pentru fiecare unitate administrativ-teritorială sunt disponibile aici.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările