Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Ministerul Economiei aşteaptă proiecte pentru investiţii inovative în microelectronică. Când începe preselecţia

1
17 Jan 2022 11:54:56
Autor: Afrodita Cicovschi

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a declarat luni că a fost deschis apelul privind proiecte pentru investiţii inovative în microelectronică, pentru care pot fi accesate fonduri de 500 de milioane de euro.

”Aşa cum am promis, am deschis apelul de preselecţie pentru întreprinderile, companiile şi centrele universitare interesate să aplice pentru accesarea fondurilor de 500 milioane euro pentru dezvoltarea microelectronicii în România prin PNRR”, a declarat Florin Spătaru, ministrul economiei.
 
Ministerul Economiei a publicat metodologia finală şi documentele care trebuie să însoţească aplicaţiile potenţialilor participanţi la Proiectul Important de Interes Comun European în Microelectronică şi Tehnologia Comunicaţiilor IPCEI ME-CT.
 
Proiectul se adresează atât întreprinderilor mari, IMM-urilor şi întreprinderi nou-înfiinţate, care pot fi participanţi direcţi /indirecţi, cât şi organizaţiilor de cercetare (institute de cercetare, universităţi),  care pot fi doar participanţi indirecţi. Toţi aplicanţii trebuie sa facă parte din lanţul valoric al microelectronicii, de la cercetare la materii prime, procesare, reciclare.
 
Proiectele care vor primi sprijin financiar trebuie să aibă o puternică componentă inovatoare, care să avanseze stadiul de dezvoltare a tehnologiei şi pot include investiţii necesare pentru realizarea primei aplicări industriale – first industrial deployment- care se integrează în obiectivele definite la nivel european pentru IPCEI ME/CT.
 
Aplicaţiile participanţilor se redactează în limba engleză şi se transmit completate integral, în perioada 17 ianuarie - 07 februarie 2022, către Ministerul Economiei, la adresa de e-mail: politici_industriale@economie.gov.ro.
 
Termenul limită de transmitere este 7 februarie 2022, ora 10:00, fiecare solicitare primind un număr unic de înregistrare. Aplicaţiile transmise după termenul limită nu sunt eligibile. Toate detaliile legate de începerea apelului pot fi consultate pe site-ul Ministerului Economiei. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Lucifer
17.01.2022, 12:31:17

Este puţin, România şi-a distrus firmele de profil, respectiv IPRS Băneasa şi Microelectronica. Acum ar trebui să revină la fabricaţia de circuite integrate, mai ales că ne poate ajuta SUA, Japonia, etc.

Modifică Setările