Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Ministerul de Finanţe i-a scos pe Dan Manolescu şi Mihail Constantin din consiliul de administraţie al CEC Bank, dar i-a păstrat pe Diaconu şi Vătăşoiu

0
19 Apr 2016 17:43:10
Autor: Daniel Ionascu
Diaconu a fost demis de Cioloş de la conducerea Fiscului după apariţia numelui său în dosarul lui Nicolae Păun, dar a fost păstrat de Anca Dragu în CA la CEC Bank   FOTO Mediafax
Diaconu a fost demis de Cioloş de la conducerea Fiscului după apariţia numelui său în dosarul lui Nicolae Păun, dar a fost păstrat de Anca Dragu în CA la CEC Bank   FOTO Mediafax

Statul i-a revocat din Consiliul de Administraţie al CEC Bank pe Dan Manolescu, fost secretar de stat în Ministerul Finanţelor şi pe Mihail Constantin, vicepreşedinte ANAF până în aprilie 2014, însă i-a păstrat pe fostul şef al Fiscului, Gelu Diaconu, şi pe fostul vicepreşedinte Mihai Gogoncea Vătăşoiu, ambii fiind puşi sub acuzare de către Direcţia Naţională Anticorupţie, scrie News.ro.

Decizia de revocare a celor doi din poziţiile de membru neexecutiv al Consiliului de Administraţie a fost luată pe 24 martie, în cadrul unei adunări generale ordinare a acţionarilor, în care Ministerul Finanţelor a fost reprezentat de un director şi doi consilieri ai ministrului de resort, potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial.
 
Dan Manolescu a fost secretar de stat în perioada ianuarie 2013 - septembrie 2015 şi a coordonat proiectul de întocmire a noului Cod Fiscal şi a Codului de Procedură Fiscală.
 
El a fost propus de stat zilele trecute pentru poziţia de membru în Consiliul de Supraveghere al Petrom, producătorul fiind controlat de stat în proporţie de 20,6% prin Ministerul Energiei.
 
Mihail Constantin a fost vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală în perioada mai 2012 - aprilie 2014, când a demisionat.
 
Consiliul de Administraţie al CEC Bank este compus din 11 membri, fiind condus de Radu Graţian Gheţea, care este şi directorul general al băncii.
 
Pe site-ul instituţiei de credit, în componenţa CA mai figurează Gelu Diaconu, fost preşedinte al Fiscului până de curând, precum şi Mihai Gogoncea-Vătăşoiu, fost  vicepreşedinte al aceleiaşi instituţii.
 
Aceştia au fost demişi la începutul lunii feburarie de premierul Dacian Cioloş, după ce au fost puşi sub acuzare de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).
 
Cei doi au fost acuzaţi în dosarul Mădălin Voicu - Nicolae Păun, pentru favorizarea făptuitorului şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, potrivit DNA.
 
Totodată, în Consiliul de Administraţie al CEC Bank a intrat actualul preşedinte al ANAF, Dragoş Doroş.
 
Cealaltă poziţie de membru vacantă este ocupată de Magdalena Luminiţa Manea, fost membru în Consiliul de Supraveghere al Băncii Române de Credite şi Investiţii (BRCI), aceasta construită de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, pe scheletul ATE Bank, cumpărată de la Piraeus Bank Grecia.
 
Doroş şi Manea trebuie să primească însă aprobarea din partea Băncii Naţionale a României.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii