Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Ministerul Finanţelor, acuzat că fură din banii românilor cu ajutorul Fiscului

7
23 May 2019 09:37:12
Autor: Afrodita Cicovschi

Ministerul Finanţelor fură, cu ajutorul ANAF, banii contribuabililor pentru că nu le-au făcut regularizările la timp, iar modificarea succesivă a legislaţiei şi implicit a formularelor care trebuie depuse la Fisc au creat haos, susţine Rareş Bogdan.

„Ministerul de Finanţe băgă mâna în buzunarele unui MILION de români şi le fură 256 de millioane de dolari
 
Lovitură dată clasei de mijloc!!
 
Vă explic acum, m-a lămurit un finanţist care nu face politică, trăieşte în România şi în SUA (navetist), dar e siderat de situaţie.
 
Aşadar: Cei care aveţi venituri din activităţi independente (PFA, drepturi de autor, tot ce înseamnă profesii liberale) aţi primit, probabil, o decizie de impunere pentru plata contribuţiilor sociale pentru perioada 2013 – 2017. Probabil mulţi aţi suferit un şoc, pentru că nu vă aşteptaţi să datoraţi bani pentru sănătate (CASS).
 
De ce s-a intamplat asta? Deoarece Statul nu a reuşit să facă regularizări. Adică să coordoneze declaratiile de venit făcute până în 2017, prin Declaraţia 220, cu cele făcute de anul trecut încoace, prin Declaratia 200. HAOS FISCAL, prezentat drept REVOLUŢIE FISCALĂ.
 
CASS se stabileşte de către ANAF, prin decizii de impunere emise pe baza declaraţiilor contribuabilului. Fiind o cheltuială deductibilă, ar trebui, fireşte, să se reducă din baza impozabilă. Dar ANAF nu a făcut calculul pentru perioada 2012 – 2017, ceea ce înseamnă că oamenii au plătit impozit pe venit cu 16% mai mult, deoarece CASS nu a fost redus. Mai mult decât atât: a achitat şi CASS care a fost calculat mai târziu, în 2018 – 2019. Fără drept de deducere.
 
PSD a decis în 2017 ca CASS să nu mai fie INTEGRAL deductibil (foame de bani, ne-am prins!). Logica primară zice, deci, că pentru anii trecuţi era! Nu numai logica, ci şi legea.
 
Unde e problema: sistemul ANAF nu a putut să regleze CASS din Declaraţiile 220 cu Declaraţiile 200 (astea mai noi, „revoluţia fiscală”). Ceea ce înseamnă un FURT compus din două părţi:
 
a) Nededucerea cheltuielii cu CASS şi impozitarea venitului net cu 16% (aici e mai simplu de înţeles)
b) Furtul de 6% rezultat între deducerea cheltuielii cu impozitul perioadei 2013-2017 de 16%, prin mutarea datei de stabilire a CASS în 2018-2019, când impozitul a fost de 10%.
 
Spre deosebire de perioada de până în 2017, când declaraţia veniturilor se făcea prin formularul 220, formularul 200, cel nou, cuprinde declararea impozitului pe venit, dar fără calculul CASS. Ei bine, regularizarea nu s-a făcut!! De ce? Sistemul nu e capabil să preia declaraţiile de impunere! Aiuritor, nu? Cum nu poate, veţi întreba? Nu poate!! Dacă întrebaţi la Fisc, vi se va răspunde că nu se poate.
 
CONSECINŢĂ: s-au raportat în statistici venituri mai mari decât erau în realitate!
 
Şi gândiţi-vă că 2,3% din veniturile bugetare vin din activităţi independente. Înmulţit cu 211 miliarde USD PIB X 5,5% cota CASS X 16% cota impozit efect de 42,7 milioane dolari/an X 6 ani (2012-2017) = 256 milioane dolari FURT – calculul l-a făcut economistul despre care vă vorbeam, un om care calculează în dolari
 
Pe cine afectează asta? Sunt 400.000 de români, plus peste 550.000 de români care iau leafă de la aceşti independenţi. Un fleac, i-au ciuruit!
 
Reiau: Statul nu a făcut efortul minim de a calcula sumele anuale pe care cei care au venituri din activităţi independente le datorează drept CASS, din 2013 până în prezent.
 
Nu este vina noastră că nu s-a putut face regularizarea, nu? Nu este vina noastră că Fiscul şi casele de asigurări de sănătate nu au reuşit să-şi transfere bazele de date – unele există, altele nu!! Vă daţi seama?
Însă deşi statul şi-a dat măsura incompetenţei (din nou!) şi se apropie termenul de prescripţie, de 6 luni se trimit decizii de impunere drept regularizări de CASS pentru intervalul 2013 – 2017. Asta e chiar culmea!
 
Oameni buni, CASS nu e impozit, nu e o taxă, deci CONSTITUŢIONAL vorbind, nu poate figura pe o decizie de plată a acestora.
 
Vă întreb: este incompetenţă sau rea-credinţă? Deoarece nu a regularizat aceste plăţi, a lăsat sumele să se acumuleze şi acum le „impozitează” dintr-un singur foc. Ele trebuie achitate în 60 de zile, căci altfel – ghici? Proprire de cont!! Jaf din buzunare, fără ca românii să aibă vreo vină! Vina aparţine incompetenţilor din Ministerul de Finanţe!
 
…Nemaivorbind de faptul că OUG în materie fiscală sunt o crimă. Despre legalitate, ce să mai vorbim?”, a scris Rareş Bogdan pe pagina sa de Facebook.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Marcu
23.05.2019, 10:10:40

Are dreptate, după 5 ani, si 3 ani de când am închis și radiat pfa-ul (având si control la închidere fără nici o datorie la control) mi-a venit acum regularizări. Bunica o sa le mai plătească, cu orice risc nici 5 bani n-am de gând sa le mai dau

+2 (2 voturi)
Popescu Stela
23.05.2019, 11:10:58

Fiscul si toate institutziile de stat sunt inamicii populatiei. Ca sa scapam de criminalii ashtia avem nevoie de un lider cu determinarea si inteligentza lui Gandhi. Asha cum comunismul a fost adus aici cu fortza brutalitatzii , tot asha lacheii produshi de comunism se tzin in continuare de putere folosind forza. In realitate noi suntem fortati sa platim taxe pentru “servicii” pe care nu le vrem. Suntem fortati sa platim luxul unor criminali analfabeti care se tzin cu ghearele si dintzii de o putere otravita. O putere care genereaza sclavie!

+1 (1 vot)
cosmic
23.05.2019, 11:56:48

nu prietene, nu trebuie sa vina un gandhi ca sa ne scape de criminalii astia, ci trebuie ca poporul roman sa se trezasca si sa iasa in strada sa si ceara drepturile. nu mai asteptati sa vina superman ca sa va scape de belele, iar voi sa stati in fata televizorului, sa spargeti seminte si sa va uitati la el cum moare pt voi.

+1 (1 vot)
Popescu Stela
23.05.2019, 11:11:22

Fiscul si toate institutziile de stat sunt inamicii populatiei. Ca sa scapam de criminalii ashtia avem nevoie de un lider cu determinarea si inteligentza lui Gandhi. Asha cum comunismul a fost adus aici cu fortza brutalitatzii , tot asha lacheii produshi de comunism se tzin in continuare de putere folosind forza. In realitate noi suntem fortati sa platim taxe pentru “servicii” pe care nu le vrem. Suntem fortati sa platim luxul unor criminali analfabeti care se tzin cu ghearele si dintzii de o putere otravita. O putere care genereaza sclavie!

Popescu Stela
23.05.2019, 11:23:55

In realitate furtul e o banalitate in administratia autohtona. Aici furtul numai trezeshte de mult nicio reactie. Putzinii oameni care gasesc energia sa condamne hotziile din sistem sunt desconsideratzi, jugnitzi, acuzatzi. Si totusi ei sunt singura noastra salvare. Daca exista vreo salvare.

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările