Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Ministerul Finanţelor a modificat accizele la carburanţi promulgate cu o zi înainte de Iohannis, majorându-le cu 9%

38
1 Jan 2020 06:37:36
Autor: Alex Rizea
Finanţele au decis, marţi, la ora 19, că ieftinirea de 45 de bani/l cu tot cu TVA efectuată de Parlament este prea mare
Finanţele au decis, marţi, la ora 19, că ieftinirea de 45 de bani/l cu tot cu TVA efectuată de Parlament este prea mare

Ministerul Finanţelor a decis marţi să majoreze accizele la carburanţi, care intraseră în vigoare cu numai o zi înainte, în urma promulgării de către preşedintele Iohannis şi publicării în Monitorul Oficial a legii de eliminare a supraaccizei, News.ro.

Astfel, Finanţele au decis, marţi, la ora 19, că ieftinirea de 45 de bani/l cu tot cu TVA efectuată de Parlament este prea mare, dar şi că nivelul minim al accizelor din UE este prea mic, şi au majorat accizele cu 9,11% faţă de nivelul publicat cu o zi înainte în Monitorul Oficial, cu 117 lei/1.000 l la benzină şi cu 107 lei/1.000 l la motorină.

Dacă respectă legea publicată în Monitorul Oficial şi decid să transfere integral efectul eliminării supraaccizei în preţul la pompă, companiile ar trebui să opereze ieftiniri de 45 de bani/l (acciza + TVA aferentă), precizează Profit.ro.

Dacă respectă noua listă cu accize publicată de minister, companiile ar trebui să reducă preţurile cu 31 de bani la benzină şi cu 32 de bani/l în cazul motorinei.

În urma promulgării legii de către preşedinte şi publicării în Monitorul Oficial pe 30 decembrie, accizele la benzină aplicabile de la 1 ianuarie deveniseră 1,656 lei/l, în cazul benzinei şi de 1,518 lei pe litru, în cazul motorinei. Marţi, însă, Ministerul de Finanţe a publicat un document cu un nou nivel al accizelor aplicabile de la 1 ianuarie 2020: de 1,773 lei/l de benzină şi de 1.625 lei/l de motorină.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

38 Comentarii

Matei Basarab
1.01.2020, 08:36:44

"nivelul minim al accizelor din UE este prea mic" Salariul cand il aduceti la nivelul UE?

+7 (9 voturi)
Saas Abi
1.01.2020, 09:01:07

si daca nu respecta..ii trage cineva de urechi? niciodata nu a scazut ci s-a dus in profitul firmelor

+4 (8 voturi)
Fahrenheit 451
1.01.2020, 09:05:38

Cine își însușește critica justificată are șansa îndreptării, cine nu, e arogant și face cum îl taie capul, are numai de pierdut. Nepriceperea guvernanților, oriunde în lumea asta, se traduce în creșteri de prețuri, în măriri de taxe și impozite, în creșterea vârstei de pensionare (Dacă se poate la 70 de ani să iese românul la pensie, ptr. ca să n-o mai apuce și să iasă de la job-ul pe care îl are direct în paltonul de scânduri, astfel Statul plătind numai pensiile speciale și pe cele ale pensionarilor din MAI, armată etc. ieșiți la 45 de ani la pensie) etc. PNL și-a pregătit săpunul prin astfel de măsuri, scaun are deja, de culoare albastră și cu săgeată albastră cu vârful direcționat numai în sus, mai trebuie o funie mai rezistentă și o grindă de care să se agațe. Faceți bani, dacă vă pricepeți dlor și dlor din PNL, dar nu așa, ci prin măsuri economice înțelepte, atragerea de investitori, diplomație de nivel înalt ș.a.m.d. Cu cafele și lulele băute pe scaun la Guvern și politici făcute la plesneală, să vadă cât rezistă hamurile, o veți lua serios în barbă! Nimeni nu vă va ierta dacă îi bătătoriți din nou calea PSD-ului prin tâmpeniile făcute!

+5 (9 voturi)
Fahrenheit 451
1.01.2020, 09:21:27

Prima greșeală pe anul ăsta, și vor mai urma. ... Corect scris, la 70 de ani să iasă, nu să iese, românul la pensie! Greșelile mele nu fac rău nimănui, mai ales atunci când, după ce recitesc textul, îmi dau seama imediat de greșeală făcută. Dacă aș fi guvernant aș avea grijă să fiu perfect, să nu dezamăgesc pe nimeni, adică să fiu atent la tot ceea ce fac, să-mi calculez cu grijă pașii, să atrag în exercițiul guvernării toți specialiștii de seamă ai patriei, ba chiar și de peste hotare, să fiu demn și să nu pup papucul nimănui în relațiile cu alte State, să fiu eficient, carismatic, frumos la suflet și la chip, deștept și răzbătător, să muncesc pe brânci pentru români, să îi respect pe români, să implic în funcționarea țării până și pe ultimul aurolac, ca, să se simtă băgat în seamă, ptr. că și el tot român e, de care nimănui nu-i mai pasă, să educ, să civilizez, prin exemplul personal, să îi respect pe români, să-i pun la treabă pe leneși, să construiesc, nu să dărâm și să trimit la fier vechi, să plantez milioane de arbori, nu să îi tai, să verific dacă investitorii își respectă angajamentele stabilite în contracte, să veghez la siguranța și sănătatea cetățeanului, să-i pun cu botul pe labe pe corupți și să construiesc noi pușcării în care să încapă toți șpăgarii prinși, să încurajez știința, arta și cultura ș.a.m.d.

+3 (7 voturi)
Fahrenheit 451
1.01.2020, 09:42:32

... Multă sănătate, realizări și bucurii le urez tuturor românilor de bună credință, cinstiți, harnici și civizați din țară sau de peste hotare! Ceilalți să mai aștepte, poate la anul, în 2021, cu condiția să intre în categoria celor descriși mai sus. Cui îi plac leneșii, mincinoșii, duplicitarii, trădătorii, lingușitorii, aroganții etc.? La tine în casă, dacă intră unul din ăsta, îl iei de guler și îl dai pe ușă afară, și îi mai dai și un șut, asta ca, să-i dai un vector și să găsească mai bine drumul, în pas alergător și accelerat!

+2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (38)

Modifică Setările