Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Agriculturii, despre scandalul taxei pe ambalaj: Se ia în discuţie prorogarea termenului de plată cu o lună sau două

0
29 Jan 2016 08:08:24
Autor: Florel Manu
Achim Irimescu spune că o decizie finală în scandalul taxei pe ambalaj trebuie luată de ministerul Mediului FOTO: Mediafax
Achim Irimescu spune că o decizie finală în scandalul taxei pe ambalaj trebuie luată de ministerul Mediului FOTO: Mediafax

Ministrul Agriculturii Achim Irimescu le dă speranţe producătorilor din industria alimentară şi spune că se caută soluţii pentru deblocarea tensiunilor create de taxa pe ambalaj.

Achim Irimescu a declarat pentru la TVR că un  prim pas în rezolvarea problemelor apărute în cazul reciclării ambalajelor provenite din industria alimentară românească ar fi prorogarea cu o lună sau două a termenului de plată care a intrat în vigoare la 25 ianuarie.

„Legea este în aplicare şi ei trebuie să plătească 2 lei /kg de ambalaje.(Deocamdată s-a discutat de o proprogare de o lună sau două, până se găseşte soluţia cea mai bună. Nu pot să mă pronunţ dacă se va întâmpla, decizia este la Ministerul Mediului, dar cred că trebuie să se găsească o soluţie”, a declarat Achim Irimescu la postul naţional de televiziune.

Ministrul Agriculturii a mai precizat că la solicitarea premierului Dacian Cioloş au fost mai multe discuţii cu ministerele Mediului şi Finanţelor, însă nu s-au găsit deocamdată soluţii.

Patronatele cer suspendarea  taxei pe ambalaj şi crearea unui cadru legislativ în care să fie cuprinşi toţi cei implicaţi în lanţul de reciclare.

Antreprenorii din industria conservelor şi de pe piaţa laptelui susţin că această decizie de a plăti 2 lei pentru kilogramul de ambalaje reciclate ar putea duce la falimentul multor fabrici şi la disponibilizarea cel puţin jumătate din angajaţi. Mai mult, taxa va fi simţită şi în preţul produselor care ar putea creşte cu 30%, potrivit patronatelor din industria alimentară.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările