Ministrul Economiei vrea să-l readucă pe Remus Vulpescu la conducerea OPSPI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Remus Vulpescu a mai fost şef al OPSPI în 2012, când s-a încercat privatizarea combnatului Oltchim
Remus Vulpescu a mai fost şef al OPSPI în 2012, când s-a încercat privatizarea combnatului Oltchim

Remus Vulpescu ar putea reveni la conducerea Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) din subordinea Ministerului Economiei, la propunerea ministrului Costin Borc, au declarat surse guvernamentale pentru „Adevărul“. Vulpescu a mai fost şef al OPSPI în 2012, fiind personaj principal în telenovela privatizării eşuate a combinatului Oltchim.

„Ministrul Economiei i-a propus lui Remus Vulpescu să revină la conducerea OPSPI, având în vedere că a mai ocupat această funcţie“, au declarat sursele citate. 

Remus Vulpescu nu a putut fi contactat pentru a comenta informaţia. 

În prezent, OPSPI este condus de Petre Iulian Nicolescu. 

Remus Vulpescu a fost numit în vara anului trecut la conducerea producătorului de generatoare de aburi Vulcan Bucureşti, companie aflată în insolvenţă şi administrată judiciar de Euro Insol, reprezentată de Remus Borza. Vulpescu a mai fost în ultima perioadă administrator la Rompetrol şi Transgaz. Vulpescu este licenţiat în Ştiinţe Politice şi Juridice al Universităţii Bucureşti.

Remus Vulpescu a fost şef al OPSPI în 2012, în perioada în care Guvernul a scos la privatizare Oltchim Râmnicu-Vâlcea, licitaţie câştigată la acea dată de Dan Diaconescu, care în final nu a mai venit cu banii, iar privatizarea a eşuat. 

Remus Vulpescu a demisionat în octombrie 2012 din funcţia de şef al Oficiului Participatiilor Statului şi Privatizării în lndustrie (OPSPI), exprimându-şi public regretul pentru insuccesul licitaţiei de privatizare a Oltchim.

Contractul de privatizare a Oltchim nu a fost încheiat, întrucât Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului majoritar de acţiuni deţinut de stat la combinatul chimic, nu a adus dovezi că deţine suma de 45 de milioane de euro pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri.

Imediat după anunţul că nu se va încheia contractul de privatizare cu Dan Diaconescu, Victor Ponta, premier, a declarat că Remus Vulpescu nu se va mai ocupa de privatizări la Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), arătând că îi reproşează acestuia faptul că s-a lăsat atras în farsa şi circul organizate de Diaconescu la privatizarea Oltchim.

În acelaşi timp, ministrul Economiei de la acea vreme, Daniel Chiţoiu, a declarat că, din punctul său de vedere, şeful Oficiului, Remus Vulpescu, trebuie schimbat de la conducerea instituţiei.

Vulpescu a mai fost membru în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica şi, potrivit gandul.info, este cel care a refuzat mita de 1,4 milioane de euro propusă de un membru al directoratului companiei pentru a vota favorabil încheierea de către producătorul de energie a unui contract bilateral pe patru ani, de vânzare a energiei electrice, cu compania Energon Power&Gas, valoarea contractului fiind de 263 de milioane de euro. Remus Vulpescu, de profesie avocat, este omul care a semnat intrarea în insolvenţă a Hidroelectrica din funcţia de preşedinte al OPSPI. 

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite