Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Energiei critică ANRE: Vreau să văd facturile la energie electrică pe ianuarie

2
23 Jan 2021 15:58:32
Autor: Valentin Bolocan
Virgil Popescu
Virgil Popescu

Ministrul Energiei se declară „uşor nemulţumit” de decizia ANRE de a lăsa la latitudinea furnizorilor de energie acordarea discountului către clienţi.  Virgil Popescu a scris pe contul său de Facebook că aşteaptă să vadă facturile pentru lunile următoare, pentru a se asigura că vor exista reducerile promise.

„Sunt uşor nemulţumit de ordinul ANRE că lasă la latitudinea furnizorilor să ofere acel discount. Este adevărat că toţi cei 4 furnizori au declarat public că vor face acest discount, dar eu vreau să văd că acest lucru se întâmplă, după ce vin facturile pe lunile ianuarie, februarie, martie...”, a scris sâmbătă pe Facebook Virgil Popescu.
 
Acesta a spus că partea bună a ordinului este că obligă furnizorii să ofere clienţilor cele mai bune preţuri.
 
„Ordonanţa de Urgenţă este în continuare pe circuitul de avizare. Partea bună a ordinului e că obligă furnizorii să vină către clienţi şi să ofere cele mai bune preţuri. Vreau să fie clar în continuare un lucru esenţial: trebuie să punem clientul în centrul pieţei liberalizării şi nu furnizorul”, a mai scris ministrul pe reţeaua de socializare.
 
„Cel puţin până la data de 30 iunie 2021, clienţii casnici vor primi din partea furnizorului actual cea mai bună ofertă, fără abonament, şi vor putea beneficia de o reducere comercială care să acopere diferenţa dintre preţul din oferta de serviciu universal aplicabilă în primul semestru al anului 2021 şi preţul din oferta concurenţială cu valoarea cea mai mică”, a transmis miercuri ANRE, când a anunţat aprobarea ordinului privind simplificarea tranziţiei de la serviciul universal la piaţa concurenţială pentru clienţii casnici, arată digi24.ro.
 
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat la începutul săptămânii că noul ordin al ANRE privind liberalizarea de pe piaţa energiei va prelungi contractele clienţilor cu şase luni, iar furnizorii vor putea acorda discount la preţul concurenţial.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Charles Franc
23.01.2021, 17:06:09

iar vine asta cu gargara lui ieftina, in timp ce impreuna cu ANRE le tine spatele mairlor furnizori..normal , de la prosti a luat voturile si de la aia spagile...decat sa faca atata gargara, daca era bine intentionat cum pretinde, nu era mai simplu sa fii dat la timp o OUG astfel incat sa nu ajungem in aceasta situatie?

-10 (10 voturi)
test blank
24.01.2021, 02:40:29

mosule, sa te holbezi bine la ea - ca pe voi o sa va coste cel mai mult!

Modifică Setările