Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Energiei nu este deranjat de scumpirea gazelor româneşti: Import. Nu văd care e problema

6
21 May 2019 19:53:47
Autor: Elena Deacu

Ministrul Energiei Anton Anton nu vede ca o situaţie anormală faptul că gazele româneşti au ajuns să coste mai mult decât cele tranzacţionate pe pieţele internaţionale şi susţine că importul nu este o problemă.

Anton Anton a fost întrebat marţi cum comentează situaţia din prezent de pe piaţa gazelor româneşti, în contextul în care preţul mediu de tranzacţionare a gazelor din producţie internă este mult mai mare decât cel de pe pieţele europene. Gazele din producţia internă au ajuns să coste pe bursa românească 95,86 lei/MWh, în aprilie. Spre comparaţie, la bursa de la Viena preţul mediu de tranzacţionare a gazelor a fost de numai 81,79 lei MWh în aprilie.

„Dacă preţul gazelor de producţie internă este mai mare decât gazele de import, industria se va orienta către gazele de import. Nu văd care e problema”, a afirmat Anton Anton.

Experţii spun că anomalia are un singur vinovat: Ordonanţa 114, care a produs haos pe piaţa gazelor. Ordonanţa 114 i-a obligat pe furnizori să ofere românilor un mix de gaze din producţia internă şi din import. Până acum, aceştia importau doar când producţia naţională nu era suficientă pentru a acoperi consumul. Majoritatea gazelor importate sunt gaze ruseşti.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

MATEI
21.05.2019, 20:21:15

Sa importam cand exploatam din zacaminte proprii? In ce tara traim? Zacamintele naturale indiferent de ce natura sunt reprezinta bogatie nationala. De ce nu le fructificam in beneficiul populatiei? Odata ce sunt numai neispraviti la putere vom saraci pierzand bogatiile de care beneficiaza tara.

+2 (2 voturi)
Edmond Wolf
21.05.2019, 20:32:25

Domnule Matei, dumneata nu ai înțeles ce a spus tovarășul ministru? Nu este absolut nici o problemă. Sunt mai scumpe, consumi mai puțin și gata. Exact cum a spus tovarășul Draknea despre roșiile românești mult mai scumpe și mai chimizate decât cele de import: în loc de 10 roșii, cumperi numai 5. Nu sunt probleme cu scumpirile: cumperi pantaloni cu un singur crac, autoturism cu două roți, etc. Și totul se rezolvă.

+2 (2 voturi)
mitrut
21.05.2019, 21:10:53

E doar unul din imbecilii acestui guvern!

+1 (1 vot)
Mihai Popescu
22.05.2019, 09:22:13

Cum naiba fac arabii astia care au numai petrol si numai din bogatia asta si-au crescut nivelul de trai asa de mult incit si romanii se duc sa munceasca la ei. Noi avem in tara f.f. multe bogatii naturale si suntem cei mai saraci din Europa. La fel ca multe tari din Africa care au multe bogatii dar populatia tot foarte saraca este.

foarte atent
22.05.2019, 10:15:40

e simplu...elita conducatoare e straina de tara, chiar si la propriu...au facut-o colonie si o fura umar la umar cu ocupantii !! similitudinea cu tari din Africa e relevanta...acelasi sistem, acelasi rezultat !

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)