Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Energiei vrea ca toţi românii să afle cauzele pentru care preţurile la energie şi gaze naturale au crescut. La ce soluţii lucrează autorităţile

7
10 Sep 2021 12:11:12
Autor: Melania Agiu
Foto: Facebook Virgil Popescu
Foto: Facebook Virgil Popescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a explicat, joi, că a votat pentru înfiinţarea comisiei parlamentare care anchetează creşterea preţului la energie şi gaze, deoarece vrea ca toţi românii să afle cauzele pentru care preţurile au crescut.

„Am votat pentru înfiinţarea comisiei parlamentare care anchetează creşterea preţului la energie şi gaze, deoarece îmi doresc să afle toţi românii cauzele pentru care preţurile au crescut. Iată unul dintre motive: nu s-a mai pus în funcţiune nicio unitate nouă de producţie a energiei electrice din anul 2015, de la construirea capacităţilor de energie regenerabilă", a transmis ministrul pe pagina sa de Facebook.
 
Conform acestuia, la ora actuală se lucrează la o ordonanţă ce vizează „protecţia a milioane de români împotriva creşterii preţului la energie electrică şi gaze naturale".
 
„Mă uit în urmă şi văd ce miniştri au fost... şi voi veni la audieri ca să explic ce s-a întâmplat şi ce se întâmplă, acum, în sistemul energetic naţional. Voi arăta, de asemenea, măsurile pe care le luăm pentru protejarea consumatorilor casnici. La minister lucrăm, în momentul de faţă, la o ordonanţă pentru protecţia a milioane de români împotriva creşterii preţului la energie electrică şi gaze naturale. Ordonanţa vine în completarea Legii consumatorului vulnerabil din energie", a menţionat Virgil Popescu.
 
Senatorii şi deputaţii au aprobat, joi, cu 339 de voturi „pentru" şi o abţinere, proiectul de Hotărâre privind înfiinţarea unei Comisii parlamentare de anchetă pentru stabilirea cauzelor creşterii substanţiale a preţurilor gazelor naturale şi energiei electrice.
 
Potrivit Agerpres, liderul deputaţilor AUR, George Simion, şi-a exprimat susţinerea, în plen, faţă de inţiativa parlamentarilor social-democraţi, apreciind că activitatea acesteia trebuie să înceapă cât mai curând.
 
„Propun chemarea în plenul reunit al celor două Camere a preşedintelui ANRE, care are un salariu care ajunge undeva la 12.000 de euro", a spus Simion, care a cerut supunerea la vot a propunerii sale.
 
De asemenea, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a subliniat că este importantă înfiinţarea comisiei, care are ca obiect principal de activitate verificarea modalităţii prin care preţurile la energie şi la gaze naturale au explodat.
 
Totodată, liderul grupului minorităţilor naţionale din Parlament, Varujan Pambuccian, a anunţat că, de această dată, parlamentarii grupului vor vota în favoarea înfiinţării comisiei.
 
„Noi, de obicei, nu ne băgăm în chestiunea asta, cu comisiile de anchetă. Vom vota înfiinţarea comisiei de anchetă, vom participa la ea", a spus Pambuccian.
 
În final, parlamentarii au votat pentru constituirea comisiei de anchetă, urmând să fie convocat un plen reunit de către preşedinţii celor două Camere.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

imsi2 imsi2
10.09.2021, 12:23:27

Pai nu numai ca nu s au construit dar le ati inchis si pe alea care erau ca sa va laude CE. Asa ca mai taci. Cum ii cu salba de hidro inchise ca nu stiu ce ONG nemtesc apara niste broaste raioase pe rau ala ? Ca mureau mormolocii de frica turbinelor si pasaretul nu se mai rahatea in barbile ecologistilor.

-9 (15 voturi)
Dream Pervertor
10.09.2021, 12:32:41

...in Aprilie '22!

-10 (10 voturi)
Relon Mask
10.09.2021, 14:09:17

Statul poate plafona prețul pentru maxim 6 luni, conform regulamentelor UE. Se mai pot suprataxa și profiturile peste un prag, asta este permis, dar cauza tot nu se rezolva, adică investițiile în noi capacități.

+2 (2 voturi)
ovidiu preda
10.09.2021, 14:11:06

Cel mai mare mincinos din istorie

-10 (12 voturi)
om bun
10.09.2021, 14:12:41

Eu vreu sa aflu cu nume si Prenume pe toti cei care au afaceri in energie si gaze , inclusiv rudele lor care au functii publice ca altfel nu-mi explic cum statul nu face nimic pentru consumator si ajuta numai afaceristul care vinde energie si gaze , cam toata afacerea cu energie si gaze pute si pute rau cu preturile actuale .

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările