Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Finanţelor, după discuţia cu însărcinatul cu afaceri al SUA: Trebuie intensificate investiţiile în infrastructura necesară producţiei de energie curată

2
13 Jan 2022 18:01:22
Autor: Melania Agiu
Foto: Inquam Photos
Foto: Inquam Photos

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a discutat joi, cu însărcinatul cu afaceri ad-interim al Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, David Muniz, subiecte de interes în relaţiile bilaterale, cu accent pe continuarea măsurilor prioritare pentru dezvoltarea unui mediu de afaceri corect şi competitiv în România.

Potrivit datelor transmise de reprezentanţii MF, în cadrul întâlnirii, au fost trecute în revistă programele de reformă incluse în PNRR, precum şi proiectele nuclearo-energetice de la Cernavodă. 
 
„Am avut o discuţie foarte bună, aplicată şi constructivă cu dl David Muniz. Am reconfirmat hotărârea României de a-şi respecta obligaţiile de partener strategic, aşa cum am dovedit-o în cei 25 de ani care au trecut de la semnarea Parteneriatului Strategic.

În acelaşi timp, am subliniat faptul că dezvoltarea economică, cu atenţie pentru protecţia mediului şi combaterea schimbărilor climatic, reprezintă o preocupare majoră a guvernelor noastre. În acest sens, trebuie intensificate investiţiile în infrastructura necesară producţiei de energie curată şi pentru consolidarea independenţei energetice şi economice a României", a concluzionat Adrian Câciu.
 
Discuţiile au evidenţiat interesul pentru intensificarea schimburilor comerciale dintre România şi Statele Unite care vor aduce valoare adăugată şi avantaje pentru ambele părţi.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

mircea miricioiu
13.01.2022, 18:22:17

" trebuie intensificate investiţiile în infrastructura necesară producţiei de energie curată şi pentru consolidarea independenţei energetice şi economice a României ". ai descoperit apa rece. inteleg ca a venit america sa iti deschida capul ? pai ca sa intelegi mai bine nu ti-a explicat si cum sa nu mai dai de gard cu programele de energie curata, cum e " casa verde " ? si sa mai intelegiti voi cu totii care stati acolo sus, unde aerul e rarefiat si va ia cu ameteala, ca e timpul la lasati prosteala pe fata si sa faceti ceva onorabil si folositor pentru societate ?

+1 (1 vot)
alexandru Zamfirescu
13.01.2022, 18:51:13

sunteti de rasul subdezvoltatilor din intreaga lume daca vine cineva din sua sa va spuna ce faceau inaintasii vostri cu 30-50 ani in urma; plecati la locul vostru!

Modifică Setările