Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Finanţelor, după ce România a primit primii bani din PNRR: Vom lucra la o OUG pentru a stabili circuitele financiare necesare utilizării fondurilor

2
2 Dec 2021 18:19:17
Autor: Melania Agiu
Foto: Inquam Photos
Foto: Inquam Photos

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu a transmis, joi, după ce Comisia Europeană a transferat României primii bani din PNRR, că aceştia „trebuie puşi rapid la treabă în folosul comunităţilor din întreaga ţară”.

„Lucrăm pentru a folosi banii din PNRR în beneficiul românilor! Alături de construcţia bugetului pe 2022, care este principalul efort al momentului pentru echipa de la Ministerul Finanţelor, o altă prioritate este folosirea banilor din PNRR”, a scris Câciu pepagia sa de Facebook.
 
Acesta afirmă că o primă tranşă de 1,8 miliarde de euro din granturi a intrat deja în conturile BNR, urmând destul de repede şi un avans pentru partea de împrumuturi.
 
„De aceea, reprezintă o urgenţă construcţia unui cadru legal pentru a putea cheltui aceşti bani. Voi lucra împreună cu colegii de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene la elaborarea unei ordonanţe de urgenţă pentru a stabili circuitele financiare necesare utilizării acestor fonduri. Trebuie să punem rapid aceşti bani la treabă în folosul comunităţilor din întreaga ţară!”, a mai spus Câciu. 
 
Comisia Europeană a transferat, joi, României, 1,8 miliarde de euro sub formă de prefinanţare, reprezentând echivalentul a 13 % din totalul de granturi alocate acestei ţări în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă. 
 
Plata de prefinanţare va sprijini demararea implementării măsurilor de investiţii şi de reformă cuprinse în Planul de redresare şi rezilienţă al României.
 
România va primi, pe parcursul planului său, un total de 29,2 miliarde euro, din care granturi în valoare de 14,2 miliarde euro şi împrumuturi în valoare de 14,9 miliarde euro.
 
 
 
Citeşte şi: România primeşte primii bani din PNRR: Comisia Europeană a transferat prima tranşă de 1,8 miliarde euro
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Aspida
2.12.2021, 18:25:21

. «Vom lucra la o OUG pentru a stabili circuitele financiare necesare utilizării fondurilor» Păi… Ministerul … nu el trebuia să facă asta? căpușați, ca să nu puteți fi luați la întrebări!… 🐵 ♒️

-6 (12 voturi)
Vasile Naftuli
2.12.2021, 21:55:17

Fondurile „primite” prin PNRR sunt împrumuturi prin CE sau dar „anticovid” din partea CE? Dacă sunt împrumuturi care este durata de plată de către statul român și perioada de grație? CE a împrumutat acești bani de la băncile particulare puternice? Covidul a determinat acest mecanism de „ajutorare” democratic?

-10 (10 voturi)
Modifică Setările