Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Fondurilor Europene, aviz negativ în comisii. Boloş: România va pierde 500 de milioane de euro în noul buget european

0
19 Feb 2020 16:07:29
Autor: News.ro
Marcel Boloş a primit aviz negativ în comisii
Marcel Boloş a primit aviz negativ în comisii

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a primit aviz negativ în urma audierii în comisiile parlamentare. El spune că România va pierde 500 de milioane de euro în noul buget al Uniunii Europene, iar această pierdere va fi zona proiectelor de infrastructură de transport.

„După cum se cunoaşte, noul procent pe care l-au pus în discuţie la nivelul Comisiei Europene este de 1,074% din venitul naţional brut. Pentru România înseamnă o pierdere de aproximativ 500 de milioane de euro la nivelul politicii de coeziune. Dacă până acum discutam de 30,566 miliarde de euro, în varianta nouă de buget suntem afectaţi cu cele 500 milioane de euro”, a declarat Boloş, la finalul audieriii în comisiile parlamentare. 
 
El a spus că această pierdere de 500 de milioane de euro va afecta ţara noastră în zona proiectelor de infrastructură. 
 
„Avem această pierdere şi în general suntem afectaţi pe zona proiectelor de infrastructură de transport pentru că acestea au şi specific faptul că potrivit noilor orientări la nivel de comisie schimbările climatice sunt prioritare şi este o prioritate la nivel european, dar pe de altă parte, dacă negocierile vor înainta, avem câştiguri la nivel de flexibilitate a utilizării fondurilor europene pe care le avem pentru următoarea perioadă de programare, întrucât am formulat un număr de şase propuneri de măsuri pe această zonă a flexibilizării. Sper să fie în final câştigate proiectele de infrastructură care sunt cele mai necesare. E vorba de infrastructură mare, infrastructura de transport, mediu, apă şi infrastructura de la nivel autorităţilor locale care este cea mai suferindă în momentul de faţă”, a mai spus ministrul Fondurilor Europene.
 
Boloş a primit aviz negativ în urma audierilor în comisiile parlamentare, având 12 voturi „pentru", 17 „împotrivă" şi două abţineri.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii