Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Muncii: Lucrăm la un nou mod de calcul pentru salarii. Ce se va întâmpla cu pensiile şi impozitele pentru munca part-time VIDEO

25
7 Nov 2019 14:17:53
Autor: Afrodita Cicovschi

Noul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat joi, la preluarea oficială a mnisterului care sunt principalele priorităţi, menţionând, pe lângă restructurarea instituţiei şi modificarea modului de calcul a salariilor şi demararea unor proiecte legislative privind pensiile şi impozitarea part-time.

„Sunt în lucru cu proiectul pensiilor, în special pentru situaţiile în care angajaţii se pensionează, pentru ca apoi să se angajeze tot în sistemul public. Vrem consutări cu toţi partenerii: Lucrăm şi la proiectul impozitării pentru munca part-time”, a declarat Violeta Alexandru.
 
Aceasta a subliniat că se află în plin proces de restructurare a ministerului şi structurilor din subordine. Din păcate, nu beneficiez de tot concursul pe care mi l-aş fi dorit. Vom avea la final o structură suplă, cu structuri de conducere cât mai mici. Sunt determimată să aduc un plus de transparenţă de la o săptămână la alta.
 
Vom finaliza până la sfârşitul anului proiectele de acte normative care să încurajeze munca şi să aducă un plus de prosperitate”, a spus Alexandru.
 
 
Ministrul Muncii a trecut în revistă şi situaţia descoperită la niveul caselor de pensii.
 
„La casa de pensii informaţiile sunt precare. Calculele şi modul de lucru s-au oprit undeva la nivelul anilor 60. Pe scurt, greu acces la informaţii. Mă ingrijorează situaţia logistică a ministerului”, a afirmat ministrul.
 
Oficialul a precizat că în curând se vor „ridica în dezbatere publică proiecte de acte normative, privind salariul minim”.
 
„Am început deja grupul de lucru pentru stabilirea modului de calcul. Voi scoate în spaţiul public acest proiect pentru că ne trebuie o analiză de impact”, a mai spus Violeta Alexandru.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

25 Comentarii

Matei Basarab
7.11.2019, 15:12:06

Reduceti taxarea muncii! 80% taxe nu-i in regula!

+3 (5 voturi)
foarte atent
7.11.2019, 15:32:29

pai cum sa le reduca cand e o gaura mare la buget ?! poate sa le creasca, nu ?! pomenile s-au terminat, a plecat partidul care "dadea ceva" !! lasand gluma la o parte am fost uimit sa aud ca si astia au alta formula de calcul !! fiecare partid cu formula lui !! nu mai simplu e sa rada tot ce e special ?! NU !!! facem alta formula ca sa pacalim prostii !! tot asa au facut si pisidistii, au plimbat banii de colo colo !! acum sloganul e: La munca, tovarasi !! Asa ne-a zis nenea Orban, mai ales seara pe la ora 21 !!

+3 (5 voturi)
dominic paul
7.11.2019, 15:45:25

Pensionarii "contributivi", escrocii care se cred mai in drept decat cei "speciali". Platiti pensiile "contributivilor" din banii care i-ati economisit din contributii: zero lei, zero bani.

-8 (8 voturi)
Aura Oana
7.11.2019, 15:55:10

De ce sunt escroci ? Pentru ca au cotizat si au muncit o viata ca apoi sa nu poata trai de pe o zi pe alta din pensia calculata pe baza contributivitatii? In timp ce unii trebuie sa-si mentina standardul ridicat de viata si sa incaseze, de la varste tinere pensii de mii de euro? banii din contributii s-au dus pe pensiile de serviciu si ale specialilor asa ca mai terminati cu privilegiile

+6 (6 voturi)
dominic paul
7.11.2019, 15:49:43

Ce le mai place guvernanților sa schimbe legile în fiecare an, după cum bate vântul. Poate au norma de la FMI sa schimbe legile anual!

-1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (25)

Modifică Setările