Ministrul Muncii: Vom pune presiune maximă pentru ca proiectul privind consumatorul vulnerabil să fie votat şi de Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Mediafax
Foto: Mediafax

Ministerul Muncii va pune presiune maximă pentru ca proiectul privind consumatorul vulnerabil, adoptat de Guvern, să fie votat şi de Parlament, astfel încât aplicarea măsurilor de susţinere să fie devansate pentru 1 ianuarie 2022, a transmis, marţi, ministrul Raluca Turcan.

„Vom pune presiune maximă pentru ca proiectul adoptat de Guvern să fie votat şi de Parlament, astfel încât să devansăm aplicarea măsurilor de susţinere pentru 1 ianuarie 2022: subvenţionarea consumului la energie, în funcţie de tipul de energie pe care îl consumă oamenii; acordarea unui supliment, în afara sezonului rece, pentru alte tipuri de consum de energie.", a precizat Raluca Turcan, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acesteia, dincolo de proiectul consumatorului vulnerabil, Ministerul Energiei va veni cu un set de soluţii pentru compensarea costurilor în actualul sezon rece

Ministrul Muncii a subliniat că acesta este un proiect care oferă o soluţie reală pentru oamenii care au nevoie să fie sprijiniţi.

„Am discutat astăzi cu premierul, cu ministrul Energiei şi cu reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii în piaţa energetică despre măsurile care trebuie luate pentru a proteja consumatorii vulnerabili. Pentru prima dată într-un context de creşteri de preţuri care nu au fost neapărat de neanticipat, există un proiect care oferă o soluţie reală pentru oamenii care au nevoie să fie sprijiniţi. Din păcate, acest proiect este blocat în Parlament deşi am cerut votarea lui în procedură de urgenţă", a mai scris ministrul Muncii.

Guvernul va compensa facturile la electricitate pentru românii cu venituri medii sau consum mediu, începând cu 1 noiembrie, a transmis marţi, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Acesta a participat la întâlnirea care a avut loc la Palatul Victoria între premierul Florin Cîţu şi reprezentanţii ANRE, ai Consiliului Concurenţei, ai Transelectrica şi ai bursei de energie OPCOM, pe tema preţurilor la energie electrică şi gaze naturale.

„Pe lângă compensarea consumatorilor vulnerabili, vrem să compensăm consumatorii până la venitul mediu sau consumului mediu şi vrem să compensăm în totalitate această iarnă, care începe la 1 noiembrie şi se termină la 31 martie", a precizat Popescu.

Potrivit acestuia, în România  sunt circa 4,5 milioane de gospodării care consumă până în 1.000 de kWh pe an, ceea ce înseamnă peste 10 milioane de români.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite