Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Sănătăţii, anunţ despre deschiderea teraselor şi a plajelor

4
22 May 2020 21:02:39
Autor: Afrodita Cicovschi

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a spus vineri că România se află într-o perioadă descendentă a cazurilor de coronavirus, iar dacă lucrurile vor merge bine, terasele şi plajele vor fi deschise.

„Ne putem gândi la vacanţă, dar noi trebuie să relaxăm etapizat. Dacă ne gândim, în condiţiile în care această etapă va merge bine, să deschidem terasele de la 1 iunie şi să deschidem plajele de la 15 iunie, când normal atunci începe şi sezonul estival, spunem că am trecut cu bine de acest lucru şi ne putem gândi şi la o vacanţă. Restul, tot ce înseamnă vacanţe exterioare, ne gândim doar în contextul în care fiecare din ţările partenere sau din Uniunea Europeană îşi vor deschide în consonanţă cu noi, dar şi cu evoluţia din fiecare ţară în parte a pandemiei”, a afirmat Tătaru, citat de Agerpres.
 
El a declarat că, în ciuda măsurilor de relaxare, populaţia nu trebuie să renunţe la măştile de protecţie şi la distanţarea socială.
 
 
„Nu ne putem bucura încă, dar nici nu ne întristăm. Suntem într-o fază descrescătoare a curbei. Este vizibil. O avem de vreo săptămână, o săptămână şi jumătate. Vrem să rămână aşa, dar încă avem un număr de 200 de pacienţi în terapie intensivă, încă avem decese, 1.159 decese, încă mai avem 17.700 de cazuri în total. Sunt momente pe care dacă le gestionăm cum trebuie, atât noi, cât şi populaţia putem spune că terminăm acest moment al pandemiei şi avem un timp în care să analizăm ce a fost, să previzionăm ce va fi”, a adăugat Nelu Tătaru.
 
Ministrul Sănătăţii: Suntem pe o perioadă descendentă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus
 
Nelu Tătaru a mai declarat vineri la Iaşi că în prezent suntem într-o perioadă descendentă în ceea ce priveşte cazurile de infectare cu Covid-19.
 
„Acea perioadă de platou a trecut. Suntem pe o perioadă descendentă. Avem vreo săptămână în care am coborât în pantă descendentă şi avem vreo 4-5 zile de când suntem efectiv în scădere de cazuri. Am avut ieri o zi în care numărul părea că începe să crească, dar astăzi suntem pe o pantă descendentă. Mă repet, sunt cele 10 zile pe care le gestionăm după primul weekend de relaxare în care am interpretat, cel puţin unii dintre noi, într-un alt mod”, a declarat ministrul Nelu Tătaru.
 
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a efectuat vineri o vizită la Iaşi, unde s-a întâlnit cu managerii de spitale, cu care a discutat despre evoluţia cazurilor de coronavirus. El a vizitat şi Maternitatea Cuza Vodă. Ulterior, ministrul a avut şi o întrevedere cu liderii sindicatului Sanitas.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Radu Mircea
22.05.2020, 21:44:01

# Doamneeee ..... Sa-l auda Dumnezeu , ca-mi vine sa pling cind trec pe linga terasa mea si vad lacatu' de un kil pe usa . Plaja las-o dareacu' ca la pescuit am soare dupa pofta inimii .

-1 (1 vot)
Herr Hoher
23.05.2020, 00:25:19

Lasa-l ca se bucura si el. Atunci o sa-si ia cosu' cu seminte de dovleac si mai face si el un ban gramada.

-1 (1 vot)
Dark Angel
23.05.2020, 04:24:02

Cu 950 euro/ pentru o noapte la hotel...poti sa dai deschizi sezonul de pe acum. Ca oricum vor da faliment toate de pe plaja, daca continua asa. In occident, unde sunt salariile de " n" ori mai mari...nu te jecmanesc patronii in halul asta, sare foarte putin de 100 euro, si nu tre sa dormi pe perne mucegaite si sa pleci cu intoxicatie alimentara dupa 2 zile. Spor guvernului la intretinut afaceri din banii pe care nu ii are statul pentru subventii si ajutorare a firmelor.

IMGB
23.05.2020, 04:24:09

Si uite-asa o s-aveti si felu' doi de Covid !

+1 (1 vot)
Modifică Setările