Ministrul Transporturilor anunţă că va plăti în plus constructorii de şosele care acceptă să lucreze şi non-stop

0
Publicat:
Ultima actualizare:
lucrari brasov rasnov

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, susţine că a găsit metoda prin care-i poate determina pe constructorii de drumuri şi autostrăzi să lucreze fără oprire, soluţia plăţilor suplimentare contractelor urmând să fie aplicată şi la Autostrada Transilvania pe secţiunea Biharia – Borş.

În urma verificărilor efectuate sâmbătă asupra lucrărilor la Autostrada Bucureşti - Braşov, Tronson Comarnic - Braşov, Lot 2: sector Predeal - Cristian + racord, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a arătat mulţumit de modul în care s-a mobilizat constructorul: se lucrează de la 8 dimineaţa până seara, inclusiv în weekend. O serie dintre lucrări sunt deja realizate: a fost decopertată întreaga suprafaţă de teren, a fost stabilizat patul de fundare şi se lucrează la terasamente şi poduri.

”Am decis, astăzi, să fac o inspecţie pe şantierul Braşov – Râşnov, unde ştiţi că am deschis lucrările în urmă cu două săptămâni şi vedeţi că se lucrează. Este un proiect unde vom aplica o metodă nouă. Metoda pe care o aplicăm aici, o vom aplica şi pe Autostrada Transilvania pe secţiunea Biharia – Borş. 

Dăm bani suplimentari constructorului ca să lucreze în permanenţă. Aici se lucrează, este mobilizat (...) Ritmul este unul bun. Constructorii români îşi asumă să finalizeze acest obiectiv înainte de termenul stipulat în contract. 

De astăzi înainte o să fac această comparaţie ca să nu se spună că sunt un adept al rezilierii contractelor, dar lucrurile au trenat foarte mult timp şi nimeni nu mai are răbdare. Dacă unii pot, şi ceilalţi trebuie să poată în egală măsură. Nimeni nu este mai “cu moţ”, un constructor faţă de celălalt. Diferenţa este că românii au utilajele în România şi au forţă de muncă din România în timp ce ceilalţi vin şi subcontractează. Dacă m-aş duce acum pe şantierul de la Sebeş – Turda, cu siguranţă aş constata că nu se lucrează în weekend aşa că probabil lucrează firmele care au forţă de muncă locală (...) 

Dacă vremea ne va permite, cu siguranţă la sfârşitul anului aceeaşi kilometri de autostradă vor fi finalizaţi şi vor fi deschişi traficului. Sunt bucuros să văd că anumiţi constructori, cu atât mai mult că  sunt români, anticipează situaţiile din teren şi în loc să aştepte soluţii din partea statului, găsesc ei soluţii pentru blocajele pe care le întâmpină în executarea contractului.” a declarat Ministrul Răzvan Cuc.

Oficialul de la Transporturi nu a spus însă la ce sume se ridică aceste plăţi supimentare contractelor şi nici cât înseamnă aceste costuri pentru buget.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite