Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Drulă, critici la adresa CFR Marfă: Nu este normal ca „perla” companiilor din subordinea MT să ajungă în situaţia de astăzi

8
28 Apr 2021 17:17:39
Autor: Melania Agiu
Foto: Ministereul Transporturilor
Foto: Ministereul Transporturilor

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a transmis, miercuri, că dezvoltarea CFR Marfă a fost afectată de deciziile haotice luate în ultimii ani, precum numirea în conducere a unor persoane fără a ţine cont de criteriile de competenţă.

Potrivit acestuia, nu este normal ca o societate care, în anii 2003-2004, era „perla” companiilor din subordinea Ministerului Transporturilor să ajungă în situaţia de astăzi.
 
Ministrul a participat, miercuri, la o întâlnire cu federaţiile sindicale de la SNTFM CFR Marfă S.A. iar discuţiile purtate s-au axat pe identificarea soluţiilor pentru rentabilizarea CFR Marfă precum şi cu privire la măsurile ce vor fi luate în următoarea perioadă în cadrul planului de restructurare adoptat la nivelul societăţii.
 
„Deciziile haotice luate în ultimii ani, numirea în vârful conducerii societăţii a unor persoane fără a ţine cont de criteriile de competenţă şi profesionalism sunt doar câteva dintre cauzele care au afectat dezvoltarea CFR Marfă. Nu este normal ca o societate care în 2003-2004 era „perla" companiilor din subordinea Ministerului să ajungă în situaţia de astăzi. Văd că noua conducere a implementat deja o serie de măsuri, iar rezultatele încep să se vadă: avem pentru prima dată, după mult timp, un buget prognozat pe profit. 
 
Sunt paşi în direcţia pe care ne-o dorim. Este vital pentru societate să fie închise „robinetele" prin care se pierdeau banii şi să îşi consolideze poziţia pe piaţă. Din păcate, din cauza deciziilor greşite din anii precedenţi, conducerea societăţii a fost nevoită să ia şi măsuri precum disponibilizarea de personal. Este o măsură radicală, dar necesară şi vrem ca în parteneriat cu organizaţiile sindicale să derulăm acest proces într-un mod transparent, cu criterii clare şi cu respectarea prevederilor referitoare la protecţia socială", a spus Drulă, potrivit MT.
 
Acesta a adăugat că, în urma discuţiilor purtate la Bruxelles pe tema CFR Marfă, „am fost bucuros că oficialii de la Comisia Europeană au înţeles situaţia reală în care se află această companie şi au apreciat planurile de restructurare şi returnare a ajutorului de stat, pe care le-am prezentat".
 
La iniţiativa ministrului Cătălin Drulă, miercuri a avut loc o întâlnire cu reprezentanţii organizaţiilor sindicale semnatare ale contractului colectiv de muncă de la nivelul CFR Marfă.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

TAEREL PAUL
28.04.2021, 17:24:57

Deci pentru greselile celor care au condus CFR Marfa platesc acum salariatii care vor fi disponibilizati.Asta s-a intimplat de-a lungul a 25 ani iar rezultatele se vad. Nimic despre cei care au sifonat CFR Marfa...

+2 (2 voturi)
Ludwig
28.04.2021, 18:04:03

Adevarat ca a fost politizata, dar si salariatii la stat sunt slab productivi desi au salarii mari.

0 (6 voturi)
Madafakaa
28.04.2021, 17:48:43

Usurel mai Drula, e bine sa fii performant, dar nici prea performant caci te vor sapa inclusiv cei din USR care isi vor simti amenintate posturile de conducere din partid. Gen BARNA.

+1 (11 voturi)
Conductoru'
28.04.2021, 18:07:14

Domnu' Drula, vedeti concurenta neloiala cu, care se confrunta CFR Marfa, mai sunt diverse grupuri feroviare care au tras pe turta lor portia CFR Marfa.

-1 (3 voturi)
Popescu Stela
28.04.2021, 18:20:40

Nu e normal ca tot bolshevicii sa conducă țara (ministere, servicii, guvern) și acum la 31 de ani după căderea cortinei de fier. Dar ce sa ii faci ? Asta e situația domnu’ Drula. Ncsf!

-2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările