Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Transporturilor: Prima măsură recomandată de Corpul de Control în dosarul Metrorex a fost îndeplinită

0
5 Mar 2021 15:53:50
Autor: Melania Agiu
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat, vineri, că prima măsură recomandată de Corpul de Control în dosarul Metrorex a fost îndeplinită, fiind anulat ordinul din 2014, care făcea obligatorie invitarea sindicatului la şedinţele consiliului de administraţie.

”După numirea unui consiliu de administraţie profesionist, ieri, astăzi facem încă un pas pentru a scoate managementul companiei din buzunarul sindicatului. Ca să nu existe loc de interpretare: avem două legi - 62/2011 şi 467/2006 - care obligă managementul să consulte şi să informeze sindicatele în situaţii bine definite.”, transmite Cătălin Drulă, pe Facebook.
 
Potrivit ministrului Transporturilor, companiile vor proceda întocmai şi vor avea un dialog social constructiv cu sindicatele.
 
”Situaţia în care a fost managementul de a lua decizii sub supraveghere nu se va mai întâmpla. Sper ca acest moment să reprezinte începutul unei relaţii normale: sindicatele şi managementul nu trebuie să fie adversari, ci parteneri oneşti care să lucreze pentru binele companiei pe termen lung. Binele companiei asigură binele angajaţilor şi invers, la fel.”, afirmă Cătălin Drulă.
 
Potrivit News.ro, nivelul crescut al salariilor la Metrorex care poate fi menţinut doar dacă este redus personalul, sporul de metrou de 20-40% care este aplicat abuziv tuturor angajaţilor, firma sindicatului care ocupă abuziv spaţiile comerciale şi le închiriază către terţi, iar toate spaţiile comerciale construite după 2010 nu au avizul ISU pentru că îngreunează accesul la hidranţi sau aglomerează căi de evacuare în caz de urgenţă, sunt nereguli care, potrivit ministrului Transporturilor Cătălin Drulă, au fost constatate de Corpul de Control al ministerului. De asemenea, ministrul a anunţat că va sesiza Curtea de Conturi în legătură cu sporurile, dar şi numirea unui nou Consiliu de Administraţie.
 
Ministrul a anunţat că a semnat documentul joi, iar la începutul săptămânii viitoare, sinteza raportului de control va fi publicată pe site-ul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.
 
Tot joi, Ministerul Transporturilor a numit un nou Consiliu de Administraţie provizoriu la Metrorex.
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările