Articol publicitar

Ministrul Turismului: Legea impozitului specific va duce la îmbunătăţirea serviciilor

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Dobre, ministrul Turismului, a declarat, în cadrul conferinţei regionale Romanian Travel Forum, desfăşurată la Le Château, că a semnat normele de aplicare a Legii impozitului specific, document ce urmează a fi parafat, până la finalul săptămânii, şi de ministrul Finanţelor.

Măsura luată de membrii Guvernului va duce, conform acestora, la creşterea calităţii serviciilor în sectorul turismului.

În esenţă, legea impozitului specific în turism prevede plata unui impozit forfetar de către companiile care îşi desfăşoară activitatea în acest domeniu. Impozitul se va calcula pe baza unei formule care are mai multe variabile printre care sezonalitatea, spaţiul tehnic, gradul de ocupare, gradul de încadrare a unităţii în localitatea respectivă.

Mircea Dobre susţine că această măsură va avantaja complexurile hoteliere, hotelurile, pensiunile situate în zonele limitrofe ale oraşelor dar că, într-o anumită măsură, va genera şi nemulţumiri în rândurile operatorilor ecnomici care până acum nu au plătit nimic statului român, referindu-se aici la impozitul pe profit. “De data aceasta, toată lumea va plăti. Ştiu că nu le-a convenit acest lucru, dar eu am vorbă: dacă discutăm despre democraţie, minoritatea trebuie să se supună majorităţii”, a concluzionat ministrul Turismului.

Legea impozitului specific a fost una dintre discuţiile intens dezbătute la cea de-a cincea ediţie a Romanian Travel Forum, eveniment care a avut loc în Bucureşti, la Le Château - Castelul din Inima Capitalei, unul dintre cele mai importante centre din Bucureşti, specializat în organizarea evenimentelor MICE (Meetings, Incentives, Conferences, Exhibitions).

Această ediţie a Romanian Travel Forum a fost una regională, cu participarea unor delegaţii numeroase din Bulgaria şi Republica Moldova. Schimbul de experienţă a vizat, în principal, cooperarea interstatală în regiune, precum şi interconectarea pachetelor turistice, în vederea atragerii unor turişti cu potenţial din ţâri precum Rusia, China. Totodată, reprezentanţii celor mai importante instituţii din turismul românesc au decis, la unison, că turismul de incoming trebuie să devină un motor economic al României, ca parte a strategiei de dezvoltare pe termen mediu şi lung a ţării noastre, iar măsurile de revigorare a turismului sunt necesare atât din partea instituţiilor statului implicate, cât şi din partea operatorilor economici.

La eveniment au fost prezenţi Mircea Dobre, ministrul Turismului, Alin Burcea, preşedintele ANAT, Ovidiu Tudor, preşedintele Asociaţiei Incoming Romania, Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România, alături de câteva sute de reprezentanţi ai agenţiilor de turism sau ale unor industrii conexe serviciilor de ospitalitate din ţara noastră. Conferinţa Romanian Travel Forum s-a încheiat cu decernarea unor premii de excelenţă în turismul românesc, printre câştigători aflându-se Mohammad Murad - Investitorul Anului în Turism sau Hotelul Mera din Venus  la categoria “Hotelul All Inclusive” al anului.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite