Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Mişu Negriţoiu este noul preşedinte al ASF. Parlamentul a aprobat numirea lui în funcţie

6
1 Apr 2014 18:08:23
Autor: Alina Boghiceanu
Mişu Negriţoiu
Mişu Negriţoiu

Plenul reunit al celor două Camere a aprobat, marţi, cu 333 de voturi „pentru“ şi 9 voturi „împotrivă“, numirea lui Mişu Negriţoiu în funcţia de preşedinte al ASF.

 
Plenul Parlamentului a aprobat şi numirea lui Victor Ciorbea ca membru neexecutiv în ASF, el obţinând 326 de voturi pentru şi 16 împotrivă.

La audierile de luni, Mişu Negriţoiu a răspuns mai multor întrebări privind priorităţile pe care le va avea la ASF, dar şi referitoare la eventuala sa implicare în cazul operaţiunlor ING cu Iran şi Cuba, pentru care grupul olandez a semnat în 2012 o înţelegere cu autorităţile americane, sau colaborare cu fosta Securitate.

„Instituţia trebuie reclădită şi reprofesionalizată. M-am angajat la asta şi sunt hotărât s-o fac. Trebuie să am un răgaz de timp. Desigur că trebuie reconstruită şi imaginea (...) ASF este poate cea mai dâmboviţeană instituţie din România azi. Noi trebuie s-o facem o instituţie europeană“, a afirmat Negriţoiu.

El a arătat că în instituţie nu salariile mari reprezintă principala problema, ci necorelarea acestora cu eficienţa lucrătorilor ASF.

„Cred că doar salariile sunt problema, ci cheltuielile totale, eficienţa.Trebuie să întărim funcţiile de supraveghere şi control, care să dea confortul consumatorilor că au încredere şi sunt protejaţi. Peste zece milioane de consumatori au legătură cu aceste pieţe, şi nu sunt doar RCA. Le trebuie educaţie investiţională (...) Cred că pe pieţele financiare s-a cam trerminat epoca în care poţi să faci bani uşor, în niciun caz încălcând regulile. Jucătorii trebuie să ştie că funcţionăm cu reguli şi disciplină. Cine nu le respectă, dispare“, a continuat Negriţoiu.

 
Citeşte şi:

Cine este Mişu Negriţoiu, propus la şefia ASF: bancher, fost ministru, fost profesor universitar. „Sunt conservator faţă de risc, nu joc la bursă, nu am afaceri“. Mişu Negriţoiu (63 de ani), propus astăzi de premierul Victor Ponta pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), este economist, fost ministru în guvernarea Văcăroiu, fost deputat şi profesor universitar. Acum, el este propus pentru a prelua şefia unei instituţii care controlează o piaţă de aproape 30 de miliarde de euro.

Mişu Negriţoiu: „Mi-am cumpărat primele haine cu o damigeană de ţuică“. Mişu Negriţoiu, 63 de ani, rememorează etapele unei vieţi începute în sărăcia lucie din Dăbuleni, continuată în comerţul exterior socialist şi în politica post-decembristă şi oprită, momentan, pe scaunul de preşedinte al uneia dintre cele mai mari bănci din România.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

ovidiu preda
1.04.2014, 18:40:59

acest falcos negru in cerul gurii care de o gramada de ani ne tot estimeaza euro la 5 lei, vai de mama pronosticului acestui "specialist"

ovidiu preda
1.04.2014, 18:44:38

are ochii albastri si este ODC-ist ca Plesu, asta il recomanda si nu altceva

Marian Tarcea
1.04.2014, 19:26:14

Acum 18 ani , inainte sa plec din tara, acelasi jeg... nu va mai treziti, jegurilor?

Aurel Paun
1.04.2014, 23:45:15

Daca Parlamentul a aprobat la sefia ASF pe Negritoiu si Ciorbea, nu le-a aprobat si salariile sau descopera presa peste un an ca si astia isi dau salarii si prime ca si gasca lui Rusanu?

Stefan Banciu
2.04.2014, 08:44:26

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (6)