Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Mişu Negriţoiu, revocat anul trecut de Parlament de la şefia ASF, se alătură echipei EY România

0
9 Jan 2018 16:40:15
Autor: Elena Deacu

Mişu Negriţoiu, revocat de către Parlament în luna mai 2017 din funcţia preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), se alătură uneia din cele mai mari companii de consultanţă financiară şi audit din România, EY, în calitate de Senior Advisor.

El va oferi consultanţă pentru tranzacţii şi va sprijini dezvoltarea strategiei de piaţă a EY, la nivel local, dar şi internaţional.

„Sunt onorat că m-am alăturat echipei de profesionişti EY România şi sunt convins că voi contribui la proiecte de anvergură, pe plan local şi regional. Cred că, îmbinând experienţa mea cu cea a echipei, vom reuşi să obţinem rezultate semnificative, cu valoare adăugată atât pentru companiile pe care le deservim, cât şi pentru EY”, declară Mişu Negriţoiu.

Nu ştie de ce a fost revocat de la ASF

Plenul reunit al Parlamentului l-a revocat în luna mai 2017 pe Mişu Negiţoiu din funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

El spunea înaintea votului, într-o conferinţă de presă, că nu înţelege motivele pentru care se doreşte revocarea sa din funcţie, iar o decizie în acest sens „este ilegală şi contestabilă”, el preferând să iasă ”scos de politicieni, decât de DNA”. „Nici astăzi nu înţeleg şi nu s-au adus la cunoştiinţă motivele revocării. Nu am avut nicio discuţie cu nicio comisie, cu niciun preşedinte de camera şi nu mi s-a spus ce mi se reproşează(...) Orice hotărâre se va lua este ilegală şi contestabilă. O să acţionez pe orice căi de cuviinţă pentru că o aseamenea hotărâre este ilegală”, a declarat atunci Negriţoiu.

Motivul: Modul în care ASF a gestionat criza de pe piaţa RCA                                     

Biroul Permanent al Senatului a transmis în 18 aprilie Birourilor Permanente Reunite raportul comisiilor economice şi de buget ale Camerei Deputaţilor şi Senatului privind revocarea din funcţie a şefului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, din cauza modului în care ASF a gestionat criza de pe piaţa RCA din 2016.

Potrivit raportului din octombrie 2016, Mişu Negriţoiu nu mai îndeplineşte condiţiile prevăzute în legea de funcţionare a ASF, motiv pentru care comisiile parlamentare au hotărât, cu majoritate de voturi (o abţinere şi un vot neexprimat al unui parlamentar aflat în conflict de interese) să înainteze plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului propunerea de revocare a lui Negriţoiu din funcţia de preşedinte al ASF, membru executiv al Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Mişu Negriţoiu a ajuns preşedinte al ASF la 1 aprilie 2014, cu sprijinul PSD, care a votat masiv în Parlament numirea sa. Negriţoiu a venit la conducerea ASF în locul lui Dan Radu Ruşanu, care şi-a dat demisia de la şefia autorităţii din arestul poliţiei, în martie 2014, în condiţiile în care era arestat pentru 30 de zile în dosarul Carpatica - ASF.

În perioada mai 1997 – aprilie 2014, Negriţoiu a lucrat în cadrul ING România, potrivit contului de LinkedIn. În perioada 2010-2012, el a ocupat funcţia de director general al băncii, iar între septembrie 2012 şi aprilie 2014, a fost preşedintele ING Bank România.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările