Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Năsui, despre contractele cu statul prin PNDL3: 10 firme au luat jumătate din bani. Una dintre ele are peste 1.000 de contracte de consultanţă

24
18 Oct 2021 09:52:40
Autor: Afrodita Cicovschi

Deputatul USR Claudiu Năsui dezvăluit că s-au acordat până în prezent aproape 270 de contracte de consultanţă pe proaspătul program ”Anghel Saligny”, de sprijinire a comunităţilor locale, şi jumătate din suma acordată pentru ”consultanţă” a fost acaparată de zece firme.

”Anghel Saligny” a fost mărul discordiei în fosta coaliţie de guvernare PNL-USR-UDMR, USR nefiind de acord cu alocarea fără niciun control a celor 10 de miliarde de euro către comunităţile locale. USR consideră că acest program este un jaf în toată regula, beneficiarii fiind baronii locali. De alftfel, USR a numit acest program PNDL 3, după celelalte două, create de Liviu Dragnea.

Iată postarea lui Năsui?

”Contractele cu statul din PNDL 3 au început în forţă.

Am avut curiozitatea să mă uit la firmele care au început să primească contracte pentru faimosul PNDL 3.

PNDL 3 este programul de cumpărare a loialităţii primarilor prin contracte la firme de partid din bani publici. Este programul care va continua să sărăcească România şi motivul pentru care am plecat din guvern.

Ce credeţi că e acolo? Datorită colegului de la Banii Noştri, am depistat deja nu mai puţin de 267 de contracte pentru „consultanţă” pentru PNDL 3.

Vechile reţele de partid nu stau degeaba.

Toate contractele sunt fără licitaţie prin atribuire directă. Toate de la vechi firme de partid abonate la contracte cu statul. Vedeţi aici câte contracte au aceste firme din totalul de până acum din PNDL 3 şi câte au în total cu statul. Atenţie, toate fără licitaţie.

Jumătate din toată suma care s-a luat până acum pentru „consultanţă” pe PNDL 3 este luată de 10 firme.

Să ne uităm mai atent la ele. Una dintre ele a obţinut peste 1.000 de contracte cu statul. Aţi citit bine, peste o mie de contracte cu statul. Altele apar cu puţini sau chiar zero angajaţi. Zero angajaţi, dar cu mare succes în afacerile cu statul.

Nu vă mai reamintesc de firma din judeţul Maramureş, deţinută de membrii unui partid, care au obţinut imediat contracte de la primari acelui partid.

PNDL 3 este cel mai mare program de furt din istoria României până acum. E efectiv mai mare decât ultimele două PNDL-uri la un loc. A fost denumit „Anghel Saligny” ca o tactică de marketing politic pentru a albi puţin imaginea PNDL-ului. Din păcate, nu va face decât să i-o mânjească pe cea a lui Anghel Saligny.”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

24 Comentarii

geek-a-contra
18.10.2021, 10:32:36

"Jumătate din toată suma care s-a luat până acum pentru „consultanţă” pe PNDL 3 este luată de 10 firme. Să ne uităm mai atent la ele. Una dintre ele a obţinut peste 1.000 de contracte cu statul. Aţi citit bine, peste o mie de contracte cu statul. Altele apar cu puţini sau chiar zero angajaţi. Zero angajaţi, dar cu mare succes în afacerile cu statul. Citeste mai mult: adev.ro/r15tk2 aici sint (o buna parte) din banii dumneavoastra :))) firma aia cu 1000 (una mie) de contracte de consultanta, in ce domeniu o fi activind?

+9 (9 voturi)
Ionel Marcu
18.10.2021, 10:41:56

Culmea ar fi ca tocmai firma asta cu 1.000 de contracte să fie firma cu un singur angajat dar un copiator performant. Și eventual cu sediul la etajul 10 deocamdată dar în buricul târgului peste câteva luni.

+12 (12 voturi)
Bănăţanu v.2
18.10.2021, 11:16:41

Nu e nicio culme, domnule Marcu. E ceva „normal”! Așa s-au derulat toate contractele cu statul în ultimele 3 decenii... Niște „băieți deștepți”, dotați cu o roabă și un copiator, au știut cum să pună mâna pe bani în timp ce fraierii ca mine și ca dumneata ne certam că dreapta e mai bună decât stânga. Domnul Năsui nu are ce căuta în politică, că prea le strică „afacerile” unora...

+12 (12 voturi)
Ionel Marcu
18.10.2021, 10:38:03

Mare parșiv acest pitic Cîțu, ce bine s-a orientat, știe cum merge treaba în politică! Dacă Dragnea și-a atras sprijinul CEx -ului pesedsit ca să se mențină în funcție numindu-i el, Cîțu a mituit primarii liberali pentru a-l vota și a-i fura partidul lui Orban. Numai USR-ul n-a reușit să-l mituiască și de aici îi vine pieirea politică.

+11 (11 voturi)
leuldinpanjshir99
18.10.2021, 10:52:47

Normal ca aia din Holera galbena i-au dat afara pe userici. Era in joc ditamai purcoiul de bani ... Pentru consultanta, bineinteles. Doar nu pentru lucruri concrete ...

+5 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (24)

Modifică Setările