Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Newsweek: Angajaţii din Senat primesc sporuri de sute de mii de lei pentru condiţii vătămătoare

12
23 Jan 2020 14:19:43
Autor: Afrodita Cicovschi
Angajaţii Senatului primesc sporuri de condiţii vătămătoare. Foto Arhiva Adevărul
Angajaţii Senatului primesc sporuri de condiţii vătămătoare. Foto Arhiva Adevărul

Angajaţii din Senat primesc sporuri considerabile pentru condiţii vătămătoare, care depăşesc chiar şi 3.000 de lei lunar, notează newsweek.ro, în baza răspunsurilor primite din partea instituţiei.

Potrivit acestora, înalţii funcţionari publici parlamentari, respectiv secretarul general şi secretarul general adjunct primesc lunar câte 3.030 lei, respectiv 2.852 lei, sporurile pentru condiţiile vătămătoare fiind de cel puţin 1.575 lei pentru un şef de birou, scrie Newsweek.
 
În ce priveşte salariile, acestea sunt cuprinse între 10.415 lei pentru un şef de serviciu, şi 20.194 lei pentru secretarul general.
 
În 2017, secretarul General al Senatului nu primea niciun fel de spor, secretarul general-adjunct încasa doar 650 de lei, iar directorul şi şeful de birou doar 777 lei. 
 
În răspunsul adresat Newsweek, Senatul arată că „pe baza expertizei emise de Institul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Protecţia Muncii ce a identificat un număr de 6 factori de risc (...) şi  că valoriile medii ale intensităţii câmpului electric şi cele calculate ale inducţiei magnetice depăşesc limitele impuse de legislaţie”.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

Un cititor
23.01.2020, 15:03:56

"În ce priveşte salariile, acestea sunt cuprinse între 10.415 lei..." Nu am auzit USR-istii sau PNL-istii sa spuna si despre aceste magarii ! Semn ca ei considera ca se pot impiedica pintre cablurile reporterilor. Daca punem pe hatie cu ce bani merg acesti ticalosi acasa...doar intr-o luna .....ne crucim ! Acestea a trebui eliminate primele ! Urgent !! Nu am auzit PNL-ul sa sufle vreo vorba, sau Primul Ministru ! E periculos sa lucrezi acolo ......banuiesc !! "Cade malul de pamant peste tine" sau ce ?! Amaratii care sapa santuri nu au asa ceva !!! Mai periculos decat in mina . Ei elimina specialele magistratilor, dar tac ...nu spun nimic despe aceste magarii !! Nu avem lamai !!! E nevoie !!!

+7 (9 voturi)
Marck
23.01.2020, 17:15:27

Altă golănie, hoție și minciună gogonată marca PSD. Păi dacă un secretar din Senat este expus la asemenea pericole, ce să mai zică lucrătorii din centralele și stațiile electrice unde echipamentele lucrează cu sute de mii de volți? Și acei lucrători nu primesc niciun fel de sporuri pentru condiții de muncă periculoase sau vătămătoare. Generatoarele electrice de zeci și sute de Megawați credeți că nu au câmpuri electrice și magnetice în jurul lor? Și totuși, acestea nu au fost niciodată socotite ca fiind vătămătoare. Numai la Senat antena telefonului mobil a devenit brusc un pericol major pentru mimozele care populează acel spațiu. Cât timp mai trebuie oare ca să mai suportăm escrocheriile și batjocura asta?

+4 (6 voturi)
foarte atent
23.01.2020, 15:07:57

pai daca valorile inductiei magnetice sunt asa de mari, sa facem ma o centrala de productie a curentului electric! macar iese un ban, nu ca acum gaura neagra !!

+4 (4 voturi)
m lupascu
23.01.2020, 15:31:23

- al doilea parlament ilegitim

+3 (3 voturi)
G M
23.01.2020, 16:30:27

În fiecare zi descoperim alte categorii profesionale privilegiate. E nevoie de o revoluție serioasă ca lucrurile să fie puse la punct.

+5 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările