Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Noi campanii de tip scam vizează clienţii Orange şi Lidl. Cum să vă protejaţi

0
31 Jul 2018 12:32:06
Autor: Elena Deacu

Noi campanii de tip scam vizează clienţii Orange şi Lidl Romania, iar companiile au publicat deja o avertizare, inclusiv pe conturile social media, anunţă Centrul de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) pe pagina de Facebook.

În cazul Orange, campania se răspândeşte via e-mail. Mesajul trimis în cadrul acestei campanii are subiectul „Orange Romania îţi dăruieşte 1000 de puncte Thank You !!” şi promite 1000 de puncte Thank You şi posibilitatea de a achiziţiona în termen de 24 de ore, din aplicaţia My Orange, un smartphone premium la un preţ special. Clienţilor li se capturează datele de autentificare şi ulterior sunt direcţionaţi către site-ul legitim.

Pentru clienţii Lidl, atacatorii au pregătit un nou site de phishing. Utilizatorii primesc un link, de regulă pe social media, pe care sunt atraşi să îl acceseze cu promisiunea câştigării unui voucher de 100 de euro.

CERT-RO sfătuieşte să verificaţi de fiecare dată autenticitatea promoţiilor sau a concursurilor care vă cer furnizarea de date personale, date de cont sau date bancare.

În cazul în care aţi furnizat date de logare în cadrul unor astfel de campanii, CERT-RO recomandă să modificaţi parolele de acces şi eventual să activaţi autentificarea în doi paşi. Dacă aţi oferit date bancare sau de card, Centrul recomandă să notificaţi imediat banca referitor la acest lucru şi să verificaţi ultimele tranzacţii din conturi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările