Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Noi modificări în Codul Muncii: Fără pontaj şi fişa postului în firmele mici. Semnătură electronică la firmele mari

3
15 Apr 2021 12:29:41
Autor: Afrodita Cicovschi

Ministerul Muncii propune trei ordonanţe de urgenţă care prevăd eliminarea unor obstacole birocratice pentru IMM, dar şi noi măsuri cu rolul de a susţine angajaţii şi companiile în perioada stării de alertă, au declarat pentru Economedia surse guvernamentale.

Potrivit Economedia, măsurile prevăd introducerea semnăturii electronice în relaţiile dintre angajatori şi angajaţi, precum şi noi reglementări pentru facilitarea telemuncii.
 
Pentru a intra în vigoare, măsurile trebuie adoptate de guvern sub forma unor ordonanţe de urgenţă.
 
Iată cele mai importante măsuri ce vor fi propuse în şedinţa de guvern de ministrul Raluca Turcan:
 
– Pentru microîntreprinderile cu maxim 9 angajaţi (peste 445.000 în total), printr-o modificare a Codului Muncii, se elimină obligativitatea întocmirii fişei postului, a condicii de prezenţă şi a regulamentului intern.
 
– Noi prevederi la încheierea contractului individual de muncă, ce vor permite părţilor să utilizeze semnătura electronică (avansată sau calificată însoţită de marca temporală), fără ca acest lucru să poată fi însă impus angajatului de către angajator.
 
– De asemenea, angajatorul va putea folosi semnătura electronică şi în raporturile cu instituţiile publice, la întocmirea documentelor din domeniul relaţiilor de muncă. Pe de altă parte, angajatul nu va putea fi obligat să utilizeze semnătura electronică, dar părţile au obligaţia să folosească acelaşi tip de semnătură la încheierea unui act.
 
– Telemunca. Proiectul prevede faptul că angajatul este obligat să respecte şi să asigure confidenţialitatea informaţiilor şi documentelor utilizate în timpul activităţii, angajatorul trebuie să asigure instruirea adecvată a salariaţilor cu privire la utilizarea echipamentelor necesare telemuncii, iar activitatea este verificată tot prin utilizarea tehnologiei informaţiei. Potrivit datelor Ministerului Muncii, în România sunt aproape 400.000 de contracte de muncă cu clauză de telemuncă din totalul de 6,5 milioane, faţă de doar 50.000 de contracte în martie 2020, adică un număr care a crescut de 8 ori într-un an.
 
Potrivit unui document consultat de News.ro,  ministerul condus de Raluca Turcan mai propune:
 
- Pentru persoanele care beneficiază de indemnizaţie de şomaj care se angajează cu normă întreagă în termen de 6 luni de la data stabilirii dreptului la indemnizaţia de şomaj se acordă o sumă lunară reprezentând 50% din cuantumul indemnizaţiei de şomaj din momentul angajării până la sfârşitul perioadei pentru care erau îndreptăţite să primească indemnizaţia de şomaj, în prezent procentul fiind de 30%.
 
- Menţinerea acordării ajutorului social pentru o perioadă de 6 luni de la data încadrării în muncă a unei persoane beneficiare de ajutor social apte de muncă, cu condiţia încheierii unui raport de muncă pe o perioadă de cel puţin 12 luni.
 
- Angajatorii care menţin contractele individuale de muncă încheiate cu persoanele cu dizabilităţi primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni consecutive, pentru fiecare persoană din această categorie, un sprijin financiar de 50% din salariul angajatului, dar nu mai mult de 2.500 lei.
 
- 50% din salariu, dar nu mai mult de 1.250 lei, timp de 12 luni, pentru încadrarea în muncă pe perioadă nedeterminată în perioada stării de urgenţă sau de alertă, a persoanelor care beneficiază de pensie de invaliditate de gradul III.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

ADani
15.04.2021, 14:03:06

Ok, e un mic pas in directia buna! Dar reforma trebuie sa cuprinda mult mai mult decat atata, toate firmele, indiferent de marime, necesitand debirocratizare pe bune (nu doar ca informatizam unele documente aiurea) !

+1 (1 vot)
ella15 Ella15
15.04.2021, 15:19:09

Cica nu mai tb sa semnele condica..pai cand dracu au semnat-o?mai uit la Raja, ratb, Apele romane, ape Uzate, consiliului județean, statiile de epurare, toate cunostintele mele care lucrează la aceste companii/regii, toti pleaca in timpul serviciului si fac al doilea job la restaurante, baruri, la negru. Habar nu aveti voi cata munca e la negru nefiscalizata. Asta e nimic oricum pe langa pensiile specialilor, doar dovada cata putreziciune e in tara asta, care nu se va schimba vreodata.. Asa se descurca bugetarii astia, iau spor de noapte 25% si doua zile libere dupa, sa se refaca dupa tura de noapte chipurile, dar ei se refac dupa nunta la care au servit cu o seara in urma, la restaurante, terase, la care au luat și 250 -300lei pe noapte. Pe doctorii, care pleaca la ora 11 din spital, va intreb, ce condica de prezenta semneaza?pai ISU, cum stie cati angajați mai sunt in cladire, in caz de incendiu, daca nu aveti asa ceva?numai dupa asta si tb sa nu primiți autorizatii, dar in tara in care, daca nu ciupesti de la stat și statul nu inchide ochii, nu poți trai decent, ce sa mai zicem..tara bananiera

imsi1 imsi1
15.04.2021, 16:26:13

Fara fisa postului te angajeji programator dar lucrezi si ca sofer sau daca vrea nevasta patronului si ca baby siter sau ca bucatar. Si daca firma ai de 9 oameni prinde un contract de CD de la stat pe ce baza isi face pontajele ? Din burta ? Probabil ca noile gaselnite is facute ca sa salveze niste prapadite de siliconate care au incasat bani frumosi fara sa treaca pe la firmele unde erau trecute ca angajate. Ca madam ministreasa era la gatul unui fost ministru PSD ist ca una nu semnase in condica vezi doamne. Acu deveni mai ingaduitorare cu prezenta ca de aia care nu semneaza sunt de ai ei.

Modifică Setările