Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Nou scandal la CN Porturi Maritime Constanţa. Rovana Plumb a trimis Corpul de Control

0
29 Jan 2019 14:33:04
Autor: Afrodita Cicovschi

Rovana Plumb, ministrul interimar al Transporturilor, a cerut, marti, Corpului de Control efectuarea unei verificări la Compania Nationala Administraţia Porturilor Maritime Constanţa SA – CN APMC.

"Astăzi, 29 ianuarie 2019, Ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, a dispus Corpului de Control al ministrului efectuarea unei acţiuni de control la nivelul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa SA – CN APMC
 
În cadrul acţiunii de control vor fi verificate aspectele referitoare la respectarea şi implementarea dispoziţiilor OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă, cu modificările şi completările ulterioare precum şi alte aspecte ce ţin de activitatea companiei”, se arată în comunicatul Ministerului Transporturilor.
 
Luni, Fondul Proprietatea şi operatorii portuari au reclamat nelegalitatea noului Consiliul de Administraţie al Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa.
 
Conflictul a pornit de la şedinţa AGA convocată la 16 noiembrie 2018 de APMC pentru data de 17 decembrie 2018, având pe ordinea de zi aprobarea rectificării bugetare pentru 2018 şi a bugetului de venituri şi cheltuieli pentru 2019.
 
La 3 decembrie apare o completare la convocatorul iniţial, privind revocarea unor membri ai Consiliului de Administraţie (fără nominalizări), numirea unor noi membri CA (fără persoanele propuse), aprobarea contractului-cadru de mandat şi aprobarea remuneraţiei lunare a membrilor CA. La 17 decembrie 2018, Adunarea Generală a Acţionarilor APMC a votat toate punctele de pe ordinea de zi.
 
Ei semnalează că hotărârea AGA CN APM prezintă multiple deficienţe care pot conduce la anularea respectivei AGA, ceea ce va provoca blocaje de funcţionare de lungă durată în Portul Constanţa, cu efecte juridice şi economice grave.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările