Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Noul director Tarom: „Sunt pilot, nu mercenar“

4
17 Oct 2019 21:12:56
Autor: Alina Vasile
Valentin Gvinda FOTO Facebook
Valentin Gvinda FOTO Facebook

Valentin Gvinda, al cincilea director pe care Tarom îl are în acest an, a reacţionat pe Facebook la atacurile pilotului Emil Dobrovolschi, cel care a criticat schimbările de la vârful companiei naţionale aeriane.

„Eu sunt Pilot si nu sunt mercenar...am început această profesie în 1981, atunci când alţii care judecă acum, nici nu se născuseră încă, şi pentru ca toată lumea să ştie, nu sunt înregimentat politic şi nici nu am fost vreodată, nici măcar atunci când unii dintre voi eraţi încă la grădiniţă şi care pentru că acum sunteţi băieţi mari, ar fi trebuit să ştiţi măcar că în acea vreme, era obligatoriu să fi membru de partid ca să ieşi pilot comandant...eu prima calificare de pilot comandant am primit o în 1987...
 
Eu nu am venit în Tarom nici ieri şi nici acum o lună, activitatea mea de pilot este publică, şi firesc sunt mândru de ea după 38 de ani de zbor, începută în aviaţia utilitară, AACR şi aici la Tarom, unde voi cei de azi atât de obedienţi şi malţtioşi, vă arătaţi nemulţumirea unei schimbării pe fb...Şi tot pentru voi, cei răzvrătiţi şi nemulţumiţi vă sugerez să veniţi să discutăm direct chestiunile care vă frământă şi care vă neliniştesc...încetaţi vă rog cu văicărelile şi mizerile pe fb, arătaţi vă demnintatea de piloţi dacă vorbiţi despre această profesie sau dacă cu adevărat vă pasă de Tarom...Eu nu fac parte a vreunui grup de interese şi mă bucur că este aşa, iar cei ce mă cunosc cu adevărat pot confirma acest fapt.
 
Şi vă mai spun ceva....calitatea umanp în această breaslă nu se cunatifică în MTOW ul avionului pe care l zbori...şi nici câte bmw uri sau bilete de avion ai vândut la viaţa ta....aviz amatorilor de funcţii înalte şi care şi azi plâng pe la uşile demnitarilor să le primească...”, a scris Gvinda pe pagina sa de Facebook. 
 
Soţul purtătoarei de cuvânt a preşedintelui Iohannis, Emil Dobrovolschi, care este pilot al companiei Tarom, s-a arătat extrem de revoltat de schimbarea din funcţie a directorului general Mădălina Mezei, sugerând că înlocuirile succesive ale cadrelor de conducere a companiei aeriene sunt făcute de „analfabeţi care scriu «mi-au» într-un cuvânt“
 
„Noi, piloţii, nu facem politica. Pilotăm avioane si ducem pasageri la destinaţie, in siguranţa. Am tăcut si ne-am înghiţit amarul cand ne-au pus şefi tot felul de mercenari si oameni fără nicio experienta, cand analfabeţi care scriu ,,mi-au" intr-un cuvânt au ajuns mari şefi in minister si ,,aveau grija de aviatie". Am tăcut văzând compania Tarom ajungând sa fie alungată din birourile din Otopeni încât am ajuns sa stam pe canapele pe holuri in timp ce in birourile noastre stau companii concurente. Acum politrucii ne schimba din răzbunare al patrulea manager general, unul crescut in Tarom si care are cu adevărat planuri de viitor si noi tăceam???", a scris Emil Dobrovolschi pe Facebook.
 
Mădălina Mezei, directorul Tarom revocat din funcţie marţi seară, a confirmat că motivul real al demiterii sale a fost faptul că a refuzat să menţină la sol aeronavele companiei în ziua moţiunii, aşa cum i-a cerut ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Ovidiu Olariu
17.10.2019, 21:39:16

La Tarom, apele sunt extrem de tulburi. Madalina Mezei, directoarea Tarom, a fost demisa ! S-ar parea ca este absolut normal sa se intample acest lucru. Pai, cum era ca dansa sa fie mentinuta in functie din moment ce directoarea si-a permis sa nu fie de acord cu hotararea luata de tovarasul ministru Razvan Cuc ? Tovarasul ministru Cuc a decis ca avioanele Tarom sa fie tinute la sol ! Nu are rost sa ne intrebam de ce. Si, totusi, de ce ? Motivul este unul extrem de simplu: Avioanele Tarom sunt, de fapt, avioanele personale ale tovarasului ministru Cuc. Toata lumea stie ca i le-a cumparat ma-sa ! In consecinta, nu-si au rost lalaielile,nici ale directoarei, nici ale altora ! Tovarasul ministru Razvan Cuc poate sa faca ce vrea !

+1 (1 vot)
Ovidiu Olariu
17.10.2019, 21:42:18

Povestea este insa mult mai frumoasa, iar explicatia directoarei este insa cu totul alta. Intamplator, dar absolut din intamplare, avioanele trebuiau retinute la sol in ziua motiunii de cenzura ! Demiterea s-a intamplat -iar explicatia a furnizat-o chiar directoarea demisa- "pentru că ea a refuzat să ţină avioanele la sol la moţiunea de cenzură, ca să nu vină parlamentarii pentru că erau cursele de la Iaşi, Timişoara, Cluj, care aduceau peste 20 de parlamentari ai opoziţiei şi care dacă n-ar fi aterizat la timp, nu puteau să vină să voteze moţiunea“. Tovarasul ministru Razvan Cuc o acuza de minciuna pe directoarea Madalina Mezei. In aceasta situatie, autoritatile trebuie sa procedeze urgent la declansarea unei anchete. Cineva, in mod sigur, minte, iar adevarul trebuie sa fie scos la iveala ! Daca directoarea are dreptate, tovarasul ministru Cuc a comis un abuz fara precedent si justitia trebuie sa-si faca datoria. Locul unui personaj care savarseste un asemenea abuz de neimaginat este la inchisoare !

+1 (1 vot)
Tomescu Tom
17.10.2019, 22:01:53

Se pare ca directorul cu nr. de inventar 5 ...clar e omul care ar tine avioanele la sol data viitoare ... Aviz parlamentarilor ...data viitoare sa vina cu trenul :)))

+1 (1 vot)
aburika
18.10.2019, 13:04:57

nu o spun ca să-l apăr pe cuc, totuși moțiunea a fost votată joia, când se presupune că parlamentarii ar fi trebuit să fie la muncă în București.