Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

O companie românească va produce Paracetamol şi Novocalmin în regim de urgenţă

19
7 Apr 2020 12:38:13
Autor: Elena Deacu
Antibiotice Iaşi va produce medicamente pentru coronavirus
Antibiotice Iaşi va produce medicamente pentru coronavirus

Antibiotice Iaşi anunţă că, până la sfârşitul lunii aprilie, va livra către farmaciile şi spitalele din România, Paracetamol şi Novocalmin (metamizol sodic). Decizia de a relua producţia pentru aceste medicamente a fost luată, pe lângă alte măsuri asumate de companie, pentru a  susţine sistemul de sănătate românesc, greu încercat în această perioadă.

Antibiotice Iaşi a reluat fabricarea acestor produse în regim de urgenţă, în contextul în care atât Paracetamolul, cât şi Metamizolul sodic (medicament care se eliberează pe bază de prescripţie medicală, alternativă terapeutică pentru Paracetamol), au fost incluse în cele mai multe din ghidurile naţionale de tratament în UE, ca primă opţiune la iniţierea tratamentului febrei sau durerii provocate de infecţia cu COVID 19.

„Suntem permanent vigilenţi la nevoile pacienţilor şi medicilor români şi ne adaptăm planurile de producţie pentru a răspunde prompt cererii de medicamente din piaţă. Antibiotice Iaşi dispune de resurse importante precum APP-uri (autorizaţii de punere pe piaţă), materii prime, know-how-ul de fabricaţie, pentru a fi capabilă în orice moment să producă şi să livreze o întreagă gamă de medicamente pentru milioane de pacienţi, inclusiv pentru tratamentul simptomatic COVID19. Astfel, decizia de a reintroduce Paracetamolul şi Novocalminul® în fabricaţie a fost luată pentru că suntem şi vom rămâne solidari faţă de sistemul medical românesc, faţă de toţi pacienţii români”, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice Iaşi.

Paracetamolul fiind considerat o alegere eficientă pentru afecţiunile virale şi bacteriene,  a dus la reducerea stocurilor din depozitele farmaceutice şi din farmacii pentru produse ce conţin această substanţă activă.

Atât Paracetamolul cât şi Metamizolul sodic, fac parte din clasa de medicamente cunoscute sub denumirea de analgezice şi antipiretice. Ele ameliorează durerea şi reduc temperatura corpului în caz de febră. Metamizolul sodic este recomandat pe bază de prescripţie medicală atât în durere cât şi încombaterea febrei, atunci când aceasta este refractară la alt tratament.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

19 Comentarii

Titus Livius
7.04.2020, 12:52:10

Antibioatice Iasi este un morman de fiare vechi si ar trebui inchisa. Statul nu poate fi un bun manager si ca atare Fabrica ar trebui privatizata. Daca aceata afirmatie a fost valabila pentru intreaga industrie romaneasca inseamna ca este valabila si pentru Antibiotice Iasi. In opozitie, daca afirmatia nu este valabila pentru Antibiotice atunci nu a fost valabila nici pentru ceea ce a fost industria romaneasca. Ca atare, cei care au transformat prin distrugere peste 80% din industrie ar trebui judecati pentru tradare nationala si pentru subminarea economiei nationale. Vrem procesul tranzitiei romanesti..... subminarea economiei nationale.

-1 (9 voturi)
Alfa Omega
7.04.2020, 14:32:23

Sa produca si antibiotice caci pandemia va incepe in India si aia nu vor mak exporta nimic ! Fiecare tara trebuie sa depina o fabrica de medicamente care trebuie sa apartina statului si productia sa fie prioritara pentru populatia respectiva ! Dependeta de chineji si indieni este foarte periculoasa !

+3 (5 voturi)
Înţepătorul Fauci
7.04.2020, 13:03:20

In sfarsit o veste buna ! Sper sa mentina productia si dupa ce trece criza.

+6 (6 voturi)
kalu kalu
7.04.2020, 15:01:24

este incredibil ca aceasta firma de siguranta nationala, a scapat ne-raptuita de catre grupurile oculte de interese !!! Aceleasi care au vandut Petrom, care facea si face profituri uriase, care au nenorocit toate fabricile strategice care asigurau independenta sistemului de siguranta nationala, a institutului de vaccinuri Cantacuzino !!! Este inadmisibil ca o tara cu cel putin 15-20 de milioane ca Romania, cu traditie industriala puternica, sa depinda de vaccinuri se de medicamente din import, cand se pot si TREBUIE sa se fabrice aici !!!

+5 (5 voturi)
Toader Aileanei
7.04.2020, 15:22:47

Exporta foarte mult pe piete externe, din ce stiu mai ales in SUA. Este intr-adevar o pasare rara si mai ales un exemplu de studiat, cum a supravietuit? Parerea mea, ca a avut o echipa de conducere, inteligenta si corecta, care nu a taiat gaina care facea ouale de aur. De fapt e povestea cand generozitatea, bunul simt bate lacomia. Si ca sa ma injure altii care nu au fost capabili de asa ceva, acestia care au condus si au dus pe profit aceasta firma, mentinand locurile de munca, astia sunt patrioti adevarati. Acestia ar trebui sa apara la 1 decembrie si sa ne dea sfaturi. Le doresc sanatate!

+6 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (19)

Modifică Setările