O instituţie de stat îşi concediază mai mult de jumătate din angajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concedierile abuzive raman nereclamate din cauza lipsei de informare a oamenilor.

Una dintre in stituţiile de stat a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre privind numărul de posturi, respectiv structura sa organizatorică, din care reiese că mai mult de jumătate dintre angajaţi vor fi concediaţi.

„Prezentul proiect act normativ propune modificarea structurii organizatorice a Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză în concordanţă cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 22/2007 privind organizarea şi funcţionarea Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, cu modificările şi completările ulterioare.

Ca efect al noilor modificări în ceea ce priveşte obiectivele, funcţiile şi atribuţiile Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză şi, ţinând cont de concluziile unei evaluări organizaţionale care a fost realizată în cadrul acestei autorităţi publice, se propune reducerea numărului de posturi de la 235 la 114.

Modificările propuse sunt realizate în contextul diminuării numărului maxim de posturi anterior aprobate cu peste 50%, exclusiv demnitarul şi posturile aferente cabinetului demnitarului”, se arată în Nota de fundamentare a proiectului de hotărâre.

Reducerea preconizată a posturilor este propusă în vederea diminuării cheltuielilor salariale şi pentru eficientizarea aparatului propriu al CNSP aşa cum prevede alin. (4) al art. 62 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu completările ulterioare.

Reorganizarea şi reducerile de posturi se vor realiza cu respectarea drepturilor la carieră a funcţionarilor publici şi potrivit procedurilor prevăzute de Codul administrativ şi Codul muncii. 

„Se preconizează reducerea cheltuielilor de personal cu circa 1,6 milioane lei/anual”, se mai arată în documentul citat.

Până nu de foarte mult timp, Comisia de Prognoză era condusă de Ion Ghizdeanu, preşedintele Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, pus în funcţia de preşedinte al CNSP încă din 2000 (în mandatul de premier al lui Adrian Năstase), controlat din umbraă de Darius Vâlcov, potrivit informaţiilor G4Media.ro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite