Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

O instituţie de stat îşi concediază mai mult de jumătate din angajaţi

8
16 Jul 2020 16:42:13
Autor: Afrodita Cicovschi

Una dintre in stituţiile de stat a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre privind numărul de posturi, respectiv structura sa organizatorică, din care reiese că mai mult de jumătate dintre angajaţi vor fi concediaţi.

„Prezentul proiect act normativ propune modificarea structurii organizatorice a Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză în concordanţă cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 22/2007 privind organizarea şi funcţionarea Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, cu modificările şi completările ulterioare.
 
Ca efect al noilor modificări în ceea ce priveşte obiectivele, funcţiile şi atribuţiile Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză şi, ţinând cont de concluziile unei evaluări organizaţionale care a fost realizată în cadrul acestei autorităţi publice, se propune reducerea numărului de posturi de la 235 la 114.
 
Modificările propuse sunt realizate în contextul diminuării numărului maxim de posturi anterior aprobate cu peste 50%, exclusiv demnitarul şi posturile aferente cabinetului demnitarului”, se arată în Nota de fundamentare a proiectului de hotărâre.
 
Reducerea preconizată a posturilor este propusă în vederea diminuării cheltuielilor salariale şi pentru eficientizarea aparatului propriu al CNSP aşa cum prevede alin. (4) al art. 62 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu completările ulterioare.
 
Reorganizarea şi reducerile de posturi se vor realiza cu respectarea drepturilor la carieră a funcţionarilor publici şi potrivit procedurilor prevăzute de Codul administrativ şi Codul muncii. 
 
„Se preconizează reducerea cheltuielilor de personal cu circa 1,6 milioane lei/anual”, se mai arată în documentul citat.
 
Până nu de foarte mult timp, Comisia de Prognoză era condusă de Ion Ghizdeanu, preşedintele Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, pus în funcţia de preşedinte al CNSP încă din 2000 (în mandatul de premier al lui Adrian Năstase), controlat din umbraă de Darius Vâlcov, potrivit informaţiilor G4Media.ro.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

costea petre
16.07.2020, 17:50:39

In sfarsit, incepe ce trebuia sa inceapa demult,pentru a evita situatia Greciei.

+5 (7 voturi)
Tomescu Tom
16.07.2020, 17:51:09

Păi asta nu este instituția PSD-ului ???? De ce spuneți că este instituție de stat ... fiindcă toată lumea știe că nu e adevărat .. :)))

+5 (5 voturi)
Ionel Marcu
16.07.2020, 17:51:49

În sfârșit începe reducerea risipei bugetare, abia acum, când România e cu economia și bugetul pe butuci! În ce hal de faliment trebuie să fie țara ca să se reducă/anuleze și pensiile speciale, cu sau fără pesedistul Dornean și și aldista Weber?

+3 (5 voturi)
Andreas TSA
16.07.2020, 18:00:30

Avem 2 milioane care produc adeverinte. Este doar o chestiune de timp pana picam in nas.

+4 (4 voturi)
imsi imsi
16.07.2020, 18:31:54

Vedeti va de treaba ii reluarea cu nuante de legalitate a prostiilor ministrului Grinda. I.6 mil anual ii fix pix cind guvernul ii gata sa dea bani publici pe constructii particulare. Voi pe cine credeti ca prostiti. Si de cind G4media stie cine conduce pe cine ? Ei sunt zvoneurii de care rideam in 90 ? Auz G4 media spune ca seful ala ii condus de Vilcov. Pai ziarul PSD ului spune ca joianis ii condus de merkel ceea ce mi miroase a tradare sau ca usr ul ii organ al organelor si ce trebuie sa i cred ? Au aia G4 fac activitati de politie politica ?

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (8)