Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

O parte din tezaurul ţării pleacă în Spania. Licitaţia pentru asigurarea comorii va avea loc pe 26 aprilie

3
16 Apr 2021 13:18:17
Autor: Afrodita Cicovschi
Foto Muzeul Naţional de Istorie al României
Foto Muzeul Naţional de Istorie al României

O parte din tezaurul României va pleca în curând în Spania, Muzeul Naţional de Istorie organizând deja o licitaţie pentru asigurarea bunurilor, potrivit unui anunţ publicat joi în SEAP.

Obiectul licitaţiei îl reprezintă „Servicii de asigurări bunuri culturale mobile ce fac parte din cadrul Expoziţiei Tezaure arheologice din România – rădăcini dacice şi romane, organizată la Muzeul de Arheologie, Madrid”.
 
Pentru a fi acceptaţi la licitaţie, ofertanţii vor prezenta o listă a principalelor prestări de servicii realizate în ultimii 3 ani, raportaţi la termenul limită de depunere a ofertelor, cu indicarea valorilor, datelor şi a beneficiarilor publici sau privaţi. 
 
Ofertantul va prezenta copii ale contractelor sau ale paginilor din contract, proces verbal de recepţie, recomandări din partea beneficiarilor/certificate/orice alte documente pe care ofertantul le consideră relevante pentru demonstrarea îndeplinirii cerinţelor minime de calificare referitoare la experienţa similară – servicii de asigurare, emise sau contrasemnate de o autoritate contractantă ori de către clientul privat beneficiar care să indice valoarea, perioada şi locul prestării serviciilor şi să menţioneze dacă au fost efectuate în conformitate cu normele profesionale din domeniu şi prin care să se demonstreze prestarea serviciilor prezentate, respectiv dacă serviciile au fost duse la bun sfârşit. 
 
„Completare DUAE de către operatorul economic (lider, asociat, terţ susţinător, după caz). Deoarece în DUAE autoritatea contractantă a bifat α: Indicaţie globală pentru toate criteriile de selecţie, operatorul economic se poate limita la completarea secţiunii a din partea IV fără să trebuiască să completeze nicio altă secţiune din partea IV.
 
Ofertantul clasat pe primul loc în urma aplicării criteriului de atribuire va prezenta lista principalelor prestări de servicii realizate în ultimii 3 ani, raportaţi la termenul limită de depunere a ofertelor, cu indicarea valorilor, datelor şi a beneficiarilor publici sau privaţi, din care să rezulte că a prestat servicii de asigurare. Persoanele juridice străine vor ataşa copii după documentele similare, însoţite de traducere autorizată. Documentele vor fi postate în SEAP în copie lizibilă semnate cu semnatura electronică extinsă”, se arată în anunţ.
 
Termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 26 aprilie, ora 15.00, valoarea contractului fiind estimată la 450.000 de lei, banii urmând a fi alocaţi din fonduri bugetare.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

T. Timisorean
16.04.2021, 13:25:00

Foarte ciudat articol. Nu spune motivul. Este o expozitie intineranta? Sau punem o parte la adapost, ca sa nu mai ajunga la Moscova si sa-l pape rusii, asa cum au facut cu precedentul. Se intampla ceva ciudat cu pregatirile astea, baietii stiu ceva si nu vor sa ne spuna. Sa vedem daca Americanii si restul chiar au cohones sa apere Romania.

+1 (1 vot)
Victor Nagy
16.04.2021, 15:53:24

Da .... interesant articolul ... parca ar fi o cerere de oferta .. Si asta ....... cand unii viseaza la largirea frontierelor . Tot planifici .... dar viata mai pune , cand vrea , unde vrea ... niste virgule .

Victor Nagy
16.04.2021, 15:55:02

N-au nici ... putirinta , nici interes / vointa .

Modifică Setările