Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

O veste bună de la crescătorii de oi: carnea de miel va fi mai ieftină cu 20%. „Nu va trece de 20 de lei kilogramul“

1
23 Mar 2016 19:32:30
Autor: Dan Străuţ
Anul trecut, carnea de miel costa între 25 şi 28 de lei; acum va costa mai puţin de 20 de lei, spun ciobanii
Anul trecut, carnea de miel costa între 25 şi 28 de lei; acum va costa mai puţin de 20 de lei, spun ciobanii

Crescătorii de ovine prezenţi miercuri la mitingul fermierilor din Capitală spun că în acest an mieii de Paşte vor fi mai ieftini cu 15-20% decât în 2015.

„Paştele ortodox vine prea spre vară, iar acesta de duminică, al catolicilor, este foarte devreme. Astfel că azi - pentru duminică - vorbim de importuri, care sunt deja mai ieftine, iar în aprilie vom vorbi despre sacrificări care au loc cu o anumită întârziere“, a declarat pentru „Adevărul“ Eugen Gonţea, preşedintele Federaţiei Oierilor de Munte din România.

Concret, kilogramul de miel în viu va fi de 12-15, maximum 20 de lei, anticipează oierii, în condiţiile în care anul trecut se apropia de 30 de lei.

Ce preţuri au fost anul trecut

Reamiuntim că, în 2015, un kilogram de carne de miel costa, în pieţe, între 25 şi 28 de lei, în timp ce în unele supermarketuri ajungea chiar şi la 37 de lei, preţurile fiind similare celor din 2014. Mielul viu, cumpărat direct de la crescători, se vindea cu preţuri cuprinse între 15 şi 20 de lei kilogramul.

În multe cazuri, preţurile la carnea de miel erau similare celor din 2014, în Bucureşti sau în judeţe precum Arad, Argeş, Sibiu, Timiş sau Suceava.

Unul dintre judeţele în care un kilogram de carne de miel costă mai mult faţă de alte zone ar putea fi Hunedoara, unde în pieţe era vândut cu 28 de lei, faţă de Bucureşti, de exemplu, unde un kilogram de carne de miel costa 21-22 de lei.

În supermarketuri nu era mai ieftin

Anul trecut au fost întâlnite şi situaţii în care preţurile din supermarketuri le-au depăşit mult pe cele din pieţe.

Astfel, un supermarket vindea cotlet de miel cu coaste cu 88 de lei kilogramul, în oferta publicată pe site-ul magazinului precizându-se că este vorba despre miei din Noua Zeelandă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Adrian Foangă
23.03.2016, 20:57:30

50 de lei pulpa de miel in supermarket. Asa de "ieftin" este...

Modifică Setările