Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Oprea: Câştigătorii Start-Up Nation pot primi câte 200.000 de lei de săptămâna viitoare

4
15 Sep 2019 17:44:27
Autor: Afrodita Cicovschi
FOTO Inquam Photos Octav Ganea
FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat va începe săptămâna viitoare primele deconturi pentru câştigătorii Start-Up Nation 2018, a declarat ministrul de resort, Radu Oprea.

"Săptămâna viitoare încep primele plăţi, deja s-au deschis liniile de finanţare, au primit bani agenţiile regionale. Cred ca sunt peste 200 de cereri de decont depuse. Avem banii pentru ele", a spus ministrul, citat de Agerpres.
 
Referitor la ediţia pentru anul următor, conform programului propus, în septembrie şi octombrie vor fi dezbateri privind noile proceduri şi publicarea lor.
 
"Apoi dăm drumul la program. Obligatoriu avem nevoie de rectificarea bugetară să putem porni efectiv programul, să avem credite de angajament. În funcţie de acest moment ştim când va începe programul. Intenţia mea este să fie pe modelul de anul trecut, să terminăm Start-Up Nation 2018, să dăm drumul la 2019", a continuat Oprea.
 
Potrivit acestuia, ministerul va ţine cont de toate opiniile primite de la antreprenori pe Facebook.
 
"Am primit pe Facebook şi critici, şi propuneri, ţinem cont de toate, le adunăm, le punem într-un material, le discutăm şi apoi decidem cu arată 2019 ca şi program", a mai spus oficialul guvernamental.
 
Ministrul a vizitat, la finele acestei săptămâni, câteva firme de succes dezvoltate prin programul Start-Up Nation în judeţul Prahova.
 
Aplicaţia pentru înscrierea în programul Start-Up Nation 2018 a fost deschisă pe 27 decembrie 2018.
 
Statul îşi propune să finanţeze 10.000 de firme prin acest program. Alocaţia financiară nerambursabilă, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societăţile neplătitoare) aferente proiectului.
 
Pot beneficia de prevederile Programului Start-Up Nation 2018 societăţile înfiinţate după data de 30 ianuarie 2017, care activează în domeniul producţiei, industriilor creative, serviciilor şi comerţului.
 
Pentru a participa la program, societăţile trebuie să creeze cel puţin un loc de muncă având normă întreagă pe perioadă nedeterminată şi să menţină locul de muncă ocupat cel puţin doi ani după finalizarea implementării proiectului. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

silent warrior
15.09.2019, 18:00:13

Cea mai mare porceala si cel mai mare furt si cea mai mare nedreptate, la adresa contribuabililor. Bani moaca pentru unii furati din buzunarul altora care muncesc .Dincolo de coruptia prezenta, in orice face statul e o intruziune bolnava in economie , care nu aduce absolut nimic societatii si un scuipat in fata antreprenorilor care au muncit si au luptat cu curaj impotriva statului incompetent si hot , care acum le ia banii si in loc de infrastructura , ce face cu ei ? Le face o concurenta neloiala , care pe cei mici ii va ingenunchia. Asta e socialismul pagubos , promovat de ciuma rosie , care vrea sa distruga tot ce mai merge inca, in economia romaneasca..

0 (2 voturi)
ADani
15.09.2019, 18:27:32

Socialismul in toata splendoarea lui! Din pacate o gramada de persoane, nuele care se au dde dreapta, se bucura la auzul acestor vesti. Nimeni nu se gandeste cate locuri de munca, de ex, NU s-au creat din cauza sumelor respectivae luate cu forta de la cei vcare produc. O tampenie. Macar PNL a promis ca va taia toate izvoarele astea de capitalism de cumetrie.

-1 (1 vot)
foarte atent
15.09.2019, 19:49:06

deci sunt 200 de cereri din 10 000 !! altfel, titlul e ales bine: CASTIGATORII pot primi... normal, e o loterie, n-asa?!

+1 (1 vot)
Comunist Anti
15.09.2019, 20:31:59

Si bineinteles ca cei 200 de "castigatori" sunt cotizanti PSD !

+1 (1 vot)