Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Orban anunţă noi restructurări: Mai trebuie să scuturăm din agenţii şi autorităţi, aşa cum am făcut în ministere

3
17 Feb 2020 18:27:35
Autor: Afrodita Cicovschi
Ludovic Orban FOTO gov.ro
Ludovic Orban FOTO gov.ro

Premierul Ludovic Orban a anunţat luni că ia în calcul noi restructurări în agenţii şi autorităţi, aşa cum s-au operat deja la ministere, impunându-se o "concentrare administrativă", care să ducă inclusiv la o reducere a numărului de deconcentrate.

"Mai trebuie să mai scuturăm din agenţii, autorităţi, aşa cum am scuturat din ministere. Să mai scuturăm un pic din agenţii, autorităţi, oficii, tot felul de inspecţii şi aşa mai departe. Trebuie o concentrare administrativă, care să ducă inclusiv la o reducere a numărului de deconcentrate care nu au de lucru şi atunci, ca să îşi găsească de lucru, până la urmă îi deranjează pe oameni, pe firme, pe administraţiile locale, tocmai ca să îşi găsească de lucru", a arătat Orban.

La sfârşitul lunii ianuarie, şeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, anunţa reducerea numărului de direcţii şi de angajaţi din mai multe ministere, între care Ministerul Transporturilor şi Comunicaţiilor şi Ministerul Muncii, spunând că, după reducerea numărului de ministere, fiecare minister are sarcina de a propune restructurare.

"La Ministerul Transporturilor şi Comunicaţiilor, prin Hotărârea de Guvern adoptată astăzi (marţi – n.r.) numărul de direcţii din cadrul Ministerului, dacă înainte erau două ministere, Transporturile şi Comunicaţiile care aveau un număr de 21 de direcţii, în urma comasării au rezultat 14 direcţii, iar din şase direcţii generale au rezultat trei direcţii generale ca urmare a reorganizării”, a spus Dancă marţi seară, la finalul şedinţei de Guvern.
 
Acesta a precizat că la Transporturi, din nouă secretari de stat au rămas doar şase, iar numărul de posturi al noului minister este de 584 de angajaţi, faţă de 721, cât aveau anterior cele două ministere comasate. 
 
La Ministerul Muncii a fost redus numărul angajaţilor cu 21 la sută, de la 424 de posturi la 346, reprezentând o economie de 9 milioane de lei în ceea ce priveşte cheltuielile de personal. 
 
Tot la Ministerul Muncii, a fost redus numărul de direcţii, iar numărul secretarilor de stat şi al personalului care lucra la cabinetele acestora este, de asemenea, mai mic.
 
"Fiecare minister are sarcina de a veni cu propunerea de reorganizare astfel încât prin acest proces de restructurare într-o primă etapă pe care a realizat-o prin reducerea numărului de ministere, a doua etapă la nivelul ministerelor să reducem funcţiile de demnitate publică inutile şi aparatul care le deservea”, afirma atunci Ionel Dancă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Parallel Mind
17.02.2020, 20:41:39

Peneleul a fost si va ramane u partid de duzina. Cu o mentalitate de indivizi mediocrii, relizeaza ca anul asta, profitand de ignoranta sau imbecilitatea multor romani, porniti impotriva pesedeului, ar da lovitura vietii! In consecinta, hamesiti de putere si inavutire incearca sa-si indese proprii politruci si tortionari fara niciun discernamant. Pesedistii hoti sunt inlaturati si schimbati cu penelisti dornici sa hoteasca si ei cat se poate. Problema principala la ei este ca sunt in mare parte imbecili, se arunca cu capul inainte, fara sa se uite ca mai apare din cand in cand un stalp sau un perete.... E usor de anticipat pt cineva ce poate sa priveasca detasat goana disperata a gogomanilor dupa putere, se va sfarsi atunci cand isi vor pune fraierii care-i voteaza in cap! Pizdilicii lui basexu au reusit performanta asta primii deci nu ar fi o noutate!

+1 (5 voturi)
MV R.
17.02.2020, 22:15:48

Comentariu considerat abuziv.

ivanhoe zoom
18.02.2020, 01:38:10

Daca va fi asa, Orban merita felicitari. Dar de cate promisiuni s-a tinut de cand e "sef" , miram-as sa faca ceva cu viermii multi din institutiile publice.

+2 (2 voturi)