Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Orban: Dorim creşterea salariului minim, dar a fost anunţată precum creşterea din 1989, de la balcon, din burtă, fără impact

2
7 Nov 2019 14:08:04
Autor: Elena Deacu
Ludovic Orban FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a anunţat joi că Guvernul liberal doreşte creşterea salariului minim, însă majorarea anunţată de PSD nu are la bază un studiu de impact, ci „a fost precum creşterea din 1989 anunţată de la balcon, din burtă, fără impact“.

„Dorim creşterea salariul minim, dar nu dorim ca o creştere a salariului minim să provoace consecinţe negative asupra companiilor, să ducă la retragerea unor companii sau să ducă la pierderi de locuri de muncă. La baza creşterii salariului minim pe economie nu stau fundamente care pleacă din indicatori economici. Am întrebat când am ajuns la ministerul Muncii dacă există studiu de impact pentru majorarea salariului minim anunţată de PSD. Nu l-am găsit. A fost precum creşterea din 1989 anunţată de la balcon, din burtă, fără impact”, a declarat joi Ludovic Orban, la preluarea mandatului de ministru al Muncii de către Violeta Alexandru.

Potrivit lui Orban, orice creştere a salariului minim duce în sectorul public la creştere de salarii, însă în companiile private nu se poate creşte numai salariul minim al angajaţilor care stau pe salariul minim, ci pe toată grila de salarizare se majorează salarii pentru a menţine ierarhizarea.

„Eu sunt convins că PSD a crescut salariul minim pentru că le creşteau încasările la buget. Dar nu aceste calcule meschine trebuie să stea la baza formulei pe care să crescă salariul minim”, a precizat Orban.

Premierul a precizat că Guvernul va adopta o hotărâre de Guvern astfel încât majorarea salariului minim să se aplice de la 1 ianuarie.

Ludovic Orban a explicat că PNL lucrează la o formulă de majorare a salariului minim, făcând referire la la un proiect de lege din Parlament prin care la baza creşterii salariului minm să stea doi piloni: creşterea indicelui de productivitate la nivel de ramură plus inflaţia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

foarte atent
7.11.2019, 15:38:27

sa se schimbe pe ici, pe colo, in punctele esentiale...dar sa nu se schimbe nimica !! hai ma, Ludovice, ai luat boala de la coana veorika ?!

Vasile Naftuli
7.11.2019, 23:48:47

Prea departe te-ai dus.

Modifică Setările