Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Orban promite firmelor o cotă unică de impozitare şi în 2021. Ce se întâmplă cu taxele şi impozitele

2
30 Oct 2020 13:09:12
Autor: Afrodita Cicovschi

Premierul Ludovic Orban a asigurat vineri firmele private că Guvernul susţine categoric cota de impozitare şi pentgru anul 2021, nefiind oportună frânarea „de tip fiscal” în relaxarea companiilor şi în privinţa taxării muncii.

„În ceea ce priveşte fiscalitatea, o spun din capul locului că nu vom creşte taxe şi impozite. O mai spun o dată pentru că văd lansate, odată la două zile apare câte o năzdrăvănie care este preluată fără să aibă niciun fel de legătură. 
 
Susţinem categoric cota unică de impozitare şi nu vom majora taxe şi impozite. Este împotriva obiectivului fundamental pe care îl are Guvernul, şi anume acela de a accelera relansarea economică, pentru accelerarea relansării economice nu poţi să pui frână de tip fiscal, bariere de tip fiscal în relansarea companiilor şi în ceea ce priveşte taxarea muncii.
 
Dimpotrivă, avem foarte multe programe de sprijin a companiilor, atât întreprinderilor mici şi mijlocii, cât şi companiile mari, am gândit un întreg sistem de susţinere a realizării de noi investiţii private, fie de investitori români, fie de investitori străini”, a declarat, vineri, Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă. 
 
El a fost întrebat şi despre rectificarea bugetară de la sfârşitul lunii noiembrie şi de câţi bani ar mai fi nevoie pentru sistemul medical. 
 
"La ora actuală, analizăm solicitările fiecărui ordonator principal de credite pe domeniul sănătăţii va fi o creştere cu siguranţă. De altfel, noi am şi făcut o reaşezare în domeniul sănătăţii printr-o realocare a unor fonduri în valoare de 570 de milioane. Va exista o creştere, nu vă pot comunica cifra cu care va creşte bugetul, dar va creşte bugetul sănătăţii, atât pentru programe, cât şi pentru cheltuielile provocate de pandemie, cât şi pentru alte categorii de cheltuieli. Vor creşte un pic cheltuielile pe investiţii, atât pe Ministerul Transporturilor, cât şi pe Ministerul Dezvoltării”, a precizat premierul. 
 
Ludovic Orban a participat, vineri, la evenimentul “Topul naţional al firmelor private din România”, organizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

eu doar constat
30.10.2020, 17:14:03

Orban nu poate promite cota unica la impozitul pe venit numai firmelor. Ori este cota unica pe venit la toate veniturile (salarii, dobanzi, profit etc..), ori se schimba intreg sistemul de impozitare, pentru ca aici este vorba despre o lege, iar Constitutia prevede ca legea este egala pantru toti, fara privilegii si fara discriminari.

+1 (1 vot)
Mihai Neagu
30.10.2020, 19:13:45

Sica promite, dar inainte injura PSD-ul. Acum, de ce e altfel?

Modifică Setările