Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Orban: PSD a făcut un grafic de creştere a salariilor pe 4 ani. Mă mir că n-au făcut pe un mileniu VIDEO

6
13 Dec 2019 10:50:54
Autor: Afrodita Cicovschi
Ludovic Orban Inquam Photos / George Calin
Ludovic Orban Inquam Photos / George Calin

Legea salarizării prevede un grafic de creştere pe 4 ani. Mă mir că n-au făcut-o pentru un mileniu”, a declarat vineri premierul Ludovic Orban în faţa membrilor Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, exprimându-şi mirarea faţă de „stilul ăsta în care PSD inventează pomeni”

Principalele declaraţii ale premierului:
 
 
Din păcate încă, populismul sufocă România. Cuvântul „a da” este mai des folosit decât „a iniţia”, „a risca”. Încercăm să refacem capacita\tea administrativă a instituţiilor, care am fost grav afectată.
 
În ceea ce priveşte bugetul, noi trebuia să spunem adevărul, nu să minţim ca ei.sunt o mulţime de şmecherii. Realitatea e simplă din punctul nostru de vedere. Au rostogolit de la an la an plăţile pe care trebuiau să le facă. Vorbeam de rambursarea de TVA. Sigur că unii o primeau foarte repede, alţii aşteptau 5-6 luni. Cum  să nu plăteşti la timp rambursarea de TVA.
 
Viteza cu care trebuie să se ia decizii în administraţie trebuie să crească foarte mult. Nu poţi aştepta nu ştiu cât pentru un certificat de urbanism 9 luni. Mai ales pentru investiţii. 
Practic, pe orice procedură legată de realizarea unei afaceri, în condiţiile legale, toate procedurile trebuie derulate rapid, astfel încât să se elimine orice barieră birocratică din calea afacerilor.
 
Despre OUG 114
 
Sunt foarte multe lucruri care impietează afacerile. Ne vom angaja răspundere pentru abrogarea sau modificarea  OUG 114 pentru că prin Parlament nu puteam să o facem, astfel încât să nu punem piedici mediului de afaceri.
 
Avem situaţii extrem de critice, care trebuue rezolvate în aproape fiecare domeniu. Avem taxa de claw back care ajunge la 30% şi care alungă investitorii şi pune în pericol sănătatea cetăţenilor. Stilul asta în care se inventează plăţi, pomeni...
 
Legea salarizării prevede un grafic de creştere pe 4 ani. Mă mir că n-au făcut-o pentru un mileniu... am văzut spor de condiţii deosebite, 15% din salariul brut. Cum adică procent din salariu brut, pentru că şi eu care câştig 4000 lei sunt la fel de expus la radiaţiile antenelor ca şi cel care câştigă 12.000 lei. 

https://www.facebook.com/guv.ro/videos/2755487741156796/

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Adrian Foangǎ
13.12.2019, 11:35:42

Dar pe cat sa se faca? odata la 3 ani, daca se poate, sa mai dai tu, Mandolina, 83 de lei la salariul minim.

+2 (2 voturi)
aşa şi aşa
13.12.2019, 12:12:55

Goangă, stai cam prost cu logica, sau să te încadrăm la chestia cu "analfabetismul funcţional?... Să ştim cu cine stăm de vorbă... Cum poate un guvern să planifice ceva ce excede perioada maximă teoretică a mandatului său? Doar electoratul ciumei roşii poate crede (şi crede) că trebuie respectate nişte "proiecte" ale unui guvern chiar dacă acesta este schimbat. Faci parte din acesta?

-1 (1 vot)
mindrescu costel
13.12.2019, 11:56:13

la cata glagorie au in cap loazele rosii psdiste te poti astepta la orice nu ar fi o mare problema pentru ei sa confunde mileniul cu deceniul sa auzim de bine !

-3 (3 voturi)
mitru mitru
13.12.2019, 13:03:11

bai oaie ! asteapta sa-ti creasca tie salariul / pensia PNLul...

+2 (2 voturi)
mindrescu costel
13.12.2019, 13:50:31

mitrut berbecut mioritic eu nu astept pomeni de la nimeni handicapatii din poporul psd tot asteapta de 30 de ani pomeni, smenuri, ca atata ii duce capusorul ai priceput berbecut socat ??? ma indoiesc loazele rosii de la psd sunt genetic tamponate in freza asta e marca lor o zi buna pacalici !

-2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările