Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Orban, reacţie la moţiunea depusă de PSD împotriva ministrului de Finanţe: Sunt jenanţi

6
2 Dec 2019 18:17:52
Autor: Elena Deacu
Ludovic Orban / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că reprezentanţii PSD sunt „jenanţi” prin depunerea la Senat a unei moţiuni simple împotriva ministrului Finanţelor, după „dezastrul” bugetar şi financiar pe care l-au creat.

„Eu îl felicit pe ministrul Finanţelor că a reuşit într-o viteză foarte mare să iniţieze o rectificare bugetară care ne permite să plătim pensiile, să plătim alocaţiile pentru copii, să plătim firmelor toate concediile medicale şi celelalte concedii maternale care nu au fost decontate de aproape un an de zile, care ne permite să rambursăm TVA în termen legal, că ne permite să plătim lucrările efectuate de companii în cadrul PNDL. Sunt jenanţi cei din PSD să depună moţiune împotriva ministrului Finanţelor, după dezastrul bugetar şi financiar pe care l-au creat, dar ne bucurăm că avem această ocazie de a prezenta o dată în plus nenorocirea lăsată de aceşti guvernanţi iresponsabili, care au minţit cu neruşinare, care au schimbat legea ca să nu îşi asume răspunderea pentru veridicitatea datelor în alcătuirea bugetului de stat”, a susţinut Orban, într-o declaraţie dată presei la Palatul Parlamentului.

Senatorul social-democrat Eugen Teodorovici a anunţat luni, în plen, depunerea unei moţiuni simple împotriva ministrului Finanţelor, Florin Cîţu. Grupul parlamentar al PSD din Senat depune moţiunea simplă cu titlul «Guvernarea PNL, numele tău este austeritate»”, a declarat Teodorovici. „Grupul parlamentar al PSD din Senat depune moţiunea simplă cu titlul «Guvernarea PNL, numele tău este austeritate»”, a declarat Teodorovici.

În context, preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, a propus programarea dezbaterii moţiunii luni, săptămâna viitoare. „Potrivit art. 166, la moţiunile simple termenul maxim este de şase zile, în consecinţă, eu vă propun să fie săptămâna viitoare, probabil luni, să programăm moţiunea simplă. După verificare vă voi anunţa dacă au fost semnăturile necesare”, a spus Meleşcanu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Leon Gorki
2.12.2019, 19:26:58

Asteptam sa faceti ce ati promis. Sa se taie TOATE PENSIILE SPECIALE. Timp de 3 ani am trait o ISTERIE...........!!!!!!!!!!! TAIATI URGENT TOATE PENSIILE SPECIALE .........!!!!!!!!!!!!!

+1 (1 vot)
M Costi
2.12.2019, 20:53:26

Leon , astepti tu , insa astepti degeaba , Este o veche vorba : "Ce se spune la beutura sau in opozitie , nu se tine... !"

+2 (2 voturi)
Leon Gorki
2.12.2019, 20:13:48

Milioane de romani ……… tineri, varstnici, salariati, pensionari, romani din DIASPORA……….toti……….asteapta TAIEREA PENSIILOR SPECIALE asa cum s-a promis. Cand taiati TOATE PENSIILE SPECIALE.

+1 (1 vot)
Leon Gorki
2.12.2019, 20:14:36

Comentariu considerat abuziv.

Adrian Popescu
2.12.2019, 20:53:24

taiati pensiile speciale altfel sunt la fel sau mai rai ca pesedistii

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)