Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Orban: România este singura ţară din UE care a înregistrat o creştere a investiţiilor în primul semestru al anului 2020

6
27 Oct 2020 20:09:52
Autor: News.ro

Premierul Ludovic Orban a avut marţi o întâlnire cu reprezentanţii mediului francez de afaceri, membri ai celei mai mari organizaţii patronale franceze - MEDEF (Mouvement des Entreprises de France). Şeful Executivului le-a transmis că România e singura ţară din UE care a înregistrat o creştere a investiţiilor în primul semestru al acestui an.

Întâlnirea a avut loc în contextul vizitei oficiale pe care prim-ministrul României o efectuează în Franţa în perioada 26-27 octombrie a.c. şi reflectă angajamentul guvernului român de a promova România ca destinaţie investiţională.
 
„România este singura ţară din Uniunea Europeană care a înregistrat o creştere a investiţiilor în primul semestru al anului 2020”, a subliniat prim-ministrul Orban, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.
 
Guvernul va continua, astfel, să contribuie activ la asigurarea unor condiţii prielnice pentru dezvoltarea mediului de afaceri din România şi creşterea competitivităţii companiilor, cu efecte benefice şi de durată asupra cetăţenilor români. Înaltul oficial român a arătat că obiectivul pe termen mediu şi lung al Executivului constă în dezvoltarea unei economii puternice, reziliente şi competitive la nivel internaţional.
 
Totodată, Executivul va urmări implementarea unor politici publice,  la nivelul unei administraţii eficiente, care să garanteze condiţii de concurenţă echitabile şi transparente  pentru mediul de afaceri.
 
Premierul Ludovic Orban a subliniat că relaţia româno-franceză contribuie în mod esenţial la dezvoltarea economică a României şi reprezintă o platformă importantă pentru creşterea competitivităţii: „Avem în vedere un model de creştere economică sustenabilă, bazat pe creşterea investiţiilor şi a valorii adăugate din economie”.
 
Şeful Guvernului a dezbătut cu oamenii de afaceri prezenţi oportunităţile investiţionale semnificative generate de planul naţional pregătit pentru a beneficia de fondurile europene din cadrul Mecanismului European de Redresare şi Rezilienţă. Premierul Orban a subliniat importanţa dezvoltării infrastructurii de sănătate, de transport, creşterea cooperării în domeniul agriculturii şi dezvoltarea industriilor cu valoare adăugată în economie. O atenţie deosebită va fi acordată, de asemenea, dezvoltării capitalului uman, prin educaţie şi formare profesională, adaptate nevoilor economiei viitorului.
 
Orban a subliniat faptul că Parteneriatul Strategic dintre cele două ţări va continua să reprezinte un reper al prosperităţii, precum şi al securităţii noastre comune în spaţiul euro-atlantic, o expresie a valorilor comune europene, pe care România şi Franţa le împărtăşesc.
 
Prim-ministrul român a reiterat angajamentul Guvernului de a depune toate eforturile pentru a asigura stabilitatea şi predictibilitatea cadrului fiscal-bugetar, condiţie esenţială pentru dezvoltarea investiţiilor productive şi pentru o funcţionare eficientă a mecanismelor de piaţă, în beneficiul consumatorilor, mai indică sursa citată.
 
La finalul întrevederii a fost semnat, în prezenţa prim-ministrului României, Memorandumul de Înţelegere între Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri din România şi MEDEF (Mouvement des Entreprises de France), referitor la cooperarea între entităţile economice din România şi Franţa.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Dobrican Felician
27.10.2020, 20:41:20

Un mincinos si jumatate.Am aflat de la specialisti ce inseamna de fapt cresterea investitiilor in 2020.Au bagat cheltuielile pentru materiale sanitare la capitolul investitii,astfel rezulta,mai ales dupa tunurile date cu preturi la materiale sanitare umflate si de 10 ori,o crestere a investitiilor,cu toate ca sumele trebuiau bagate la capitolul cheltuieli.

+1 (3 voturi)
Cneazul
27.10.2020, 21:48:12

Daca au achizitionat echipamente scumpe de categoria mijloacelor fixe, aceasta s-a facut prin investitii fie din surse proprii fie de la buget, deci tot investitii se cheama, doar ca ..... va las pe voi sa ziceti. Asa, pe hartie, stam formidabil.

+1 (1 vot)
Dobrican Felician
27.10.2020, 20:48:21

A fost cu adevarat jenant ca vizita premierului Romaniei la Paris a lipsit cu desavirsire din media franceza.Nici macar o aluzie,nici macar o informare pe croll,absolut nimic. Impresia mea este ca asa cum Iohannis a fost convocat la Washington pentru cumpararea Sistemelor anti-aeriene Patriot,asa a fost convocat si Orban la Paris pentru cumpararea corvetelor fabricate de francezi.

+1 (3 voturi)
leuldinpanjshir99
27.10.2020, 21:11:11

Numai sa nu fi platit investitiile alea cat nu fac, bai Suca ... In buna traditie romaneasca ....

australis
27.10.2020, 23:47:37

O crestere a ciordelilor fara precedent la cit arunca fraierii UE parazitilor rumanachi

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările