Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Oroş, aviz pozitiv pentru Agricultură. Acuzaţii către PSD: Angajări fără concurs pentru coafeze şi poliţişti

1
19 Feb 2020 19:26:42
Autor: Elena Deacu
Adrian Oros a primit aviz pozitiv FOTO gov.ro
Adrian Oros a primit aviz pozitiv FOTO gov.ro

Ministrul desemnat pentru preluarea portofoliului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a primit miercuri aviz pozitiv din partea comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului. El i-a acuzat pe social-democraţi că au aranjat angajări fără concurs pentru coafeze şi poliţişti.

Membrii celor două comisii de Agricultură din Camera Deputaţilor şi Senatul României au avizat noul mandat cu 18 voturi „pentru”, şase „împotrivă” şi două abţineri.

Întrebat după audieri dacă se aştepta să primească aviz pozitiv în Comisiile de specialitate, Adrian Oros a declarat că „PNL îşi doreşte ca acest Guvern să cadă încă o dată şi să avem alegeri anticipate”.

Oros a mai spus că 119 persoane au fost angajate fără concurs la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. Printre aceştia s-ar afla chiar beneficiari ai programelor pe care le derulează agenţia.

„Foarte mulţi oameni aduşi din mediul privat. Eu nu contest, cu siguranţă în mediul privat sunt oameni foarte competenţi. Dar puteau să dea concurs dacă într-adevăr Agenţia avea nevoie de domniile lor. 119 persoane aduse de la societăţi comerciale, printre care şi beneficiari de proiecte AFIR. Sigur, vreo 38 de miliţieni”, a spus Adrian Oros.

Adrian Oros a precizat că vrea să taie 15% din posturile din minister şi din instituţiile subordonate.

Multe din posturi ar fi ocupate de persoane care nu au nicio legătură cu acest domeniu de acivitate. Ministrul propus la Agricultură susţine că inclusiv „coafeze” au beneficiat de ajutorul PSD.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

australis
19.02.2020, 20:19:34

latrine

-1 (1 vot)